Elállták a bejáratot, hangoskodtak – például megafonon "gyilkosok!"-at skandáltak – a Képviselői Irodaház portájánál péntek délelőtt a Nem Adom A Házamat Mozgalom képviselői, akik egy a devizahitelesekkel kapcsolatos, Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő által szervezett kerekasztal-beszélgetésre érkeztek, de nem engedték be őket az épületbe. A jelenlévők egy része később önként távozott, a többieket rendőrök kísérték ki.

A bejáratnál azt az információt kapták – mondta el a mintegy 25 fős társaság egyik tagja, Jávor Kálmánné az MTI-nek –, hogy szervezetük 27 tagja ki van tiltva a Képviselői Irodaházból egy korábbi, hasonló megbeszélés idején tanúsított magatartásuk miatt.

Balhé volt a Képviselői Irodaházban

A jelenlévőknél transzparensek voltak, melyeken a "Ne fizess!", "Minden végrehajtás betiltása" feliratok szerepeltek. Többen papírgalacsinokat és papírrepülőket dobáltak be a kapuk mögötti, elzárt területre.

Z. Kárpát Dániel nem sokkal háromnegyed tizenegy előtt érkezett az épületbe, és a megjelenteket arra kérte, hogy egy külső helyszínen tartsák meg a megbeszélést. Hangsúlyozta: jelenlegi céljuk nem a demonstráció, hanem a kérdés megbeszélése, ezt pedig akkor érhetik el, ha a ház rendjét betartják.

Újságíróknak elmondta: a devizahitelezés problémájában érintett civil szervezeteket invitáltak a kerekasztal-beszélgetésre, vagyis nem név szerint hívták meg az embereket, így "megjelennek olyanok is, akik magukat felhatalmazva érzi, hogy ebben a kérdésben megnyilvánuljanak".

"A hatalmas társadalmi felháborodás ide vezet, ekkora feszültségek halmozódnak fel" – jelentette ki, hangsúlyozva ugyanakkor: ezek levezetését békés, tisztességes úton kísérlik meg.

A jobbikos politikus kérésére a résztvevők nagy része önként elhagyta az épületet, míg mások maradtak, mondván, hogy az irodaházban lehetnek azok a döntéshozók, akikkel beszélni akarnak. A több mint tucatnyi házban maradó összekapaszkodva skandált és énekelt – például a Himnuszt –, őket végül rendőrök kísérték ki az épületből dél körül.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@silber13: Természetesen érintett vagyok! Én vagyok Ajvékcity rabbija, hosszú pájesszel, kampós orral, állaandó az ajvékolásm és Adonájt emlegetem, miközben pászkát falok, és két imádság között Lenin összest olvasok,meg a párttagsági könyvecskémet nézegetem, de suttyomban templomba is járok, tudod, olyan katolikusba!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
MIKOR ELVITTÉK A KOMMUNISTÁKAT…



Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.



Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.



Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.



Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.



Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna.



Martin Niemöller
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: Tényleg? És melyik tömeggyilkos végrehajtót ítélte el bíróság?
m.macskosz
@Meine Ehre heisst Treue: Az a bíróság, amelyik puszipajtása a végrehajtóknak?!
Az a bíróság, amelyik a kárvallottat hurcolja meg, nem a bűnöst?!
Az a bíróság, amelyik nem ítéli el a zsarolókat és a lakásmaffiózókat
kiszolgáló ügyvédeket?!
Meine Ehre heisst Treue
@m.macskosz: Úgy van. Na melyiket? Egyiket sem? Akkor miről beszélünk?
Desischado
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Macskosznak igaza van, saját magukat sosem fogják elítélni!
nezelodo
Csak nem átverés szagot éreznek az érintettek? Ugye milyen jó volt a választás előtti kegyelmi állapot, amikor Orbán még bele mert nézni a kamerába is, és esküvel fogadta, megment mindenkit a bankok karmaiból. A pénzsóvár bankárokat meg, az óriásplakátokon is fenyegetve, közzétette, elszámoltatja.
Jaj istenem minden jó elmúlik egyszer, de majd a következő választás előtt újra megmenti azokat a dakota, akiknek még meg lesz a háza, és fizetendő hitele, csak higgyék és igyák minden szavát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.