Van gyanúsítottja a Horváth András, a NAV volt munkatársa feljelentése nyomán hivatali visszaélés gyanújával indított büntetőeljárásnak – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a HírTV értesülését.

A HírTV információi szerint a nyomozás határideje egy hónap múlva lejár, de meghosszabbítható. Az MTI az ORFK-tól mind a Horváth András feljelentése nyomán, mind a NAV által Horváth András ellen tett feljelentése nyomán indult büntetőeljárással kapcsolatban érdeklődött.

Az ORFK azonban mindössze annyit közölt, hogy a rendőrség a korábbiakat meghaladóan az adott ügyekben nem ad tájékoztatást. Horváth András tavaly november elején tartott sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. A volt NAV dolgozó feljelentése nyomán a Nemzeti Nyomozó Iroda december 9-én hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt még ismeretlen tettes ellen rendelte el a nyomozást. A NAV visszautasította a vádat, és rágalmazás miatt feljelentést tett volt munkatársa ellen.

Ez alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda december 11-én nyomozást rendelt el visszaélés személyes adattal és hivatali visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás keretében december 19-én házkutatást tartottak Horváth Andrásnál. A Napi Gazdaság internetes oldalán október közepén jelent meg a hír, hogy több amerikai érdekeltségbe tartozó intézménnyel és céggel szemben is adóhatósági vizsgálat folyik Magyarországon.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
@F_Viktor: Viktor, hiszen a magyarokkal is "harcol" ez az isten barma! Csodálkozol?: Amúgy meg igazad van, ha rájön, hogy a kancellár asszony finoman próbálja nógatni, - de ezt nem fogja fel, pedig frau Merkel már rengeteg jelet küldött, - na, akkor tényleg kivonja a mézeskalácskardot! Elmeroggyant! A helyében elsüllyednék a föld alá szégyenemben! De ez nem tudja, mi a szégyen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Desischado: Nagyon bízik Putyinban. Ezért, Putyin támogatásával a háta mögött nagy-legény a mi kis törpénk.
Persze, ha nem lenne olyan vak és süket, mint trolljai, akkor átlátná Putyin tervét, de még KGBéla esetéből sem vont le semmilyen tanulságot.
De mit várjunk tőle, mikor Tellér Gyula féle 80 éves posztkommunistát vesz maga mellé tanácsadónak.
Desischado
@F_Viktor: Viktor, amennyire én putyint ismerem, nem felejtette el, a "ruszkik haza!" zsolozsmát! Csak addig kell neki a csuti hazug, amíg az érdekei így kívánják! De ez annyira elmebeteg, hogy ezt sem fogja fel! Megint egyetértünk!
Egyébként a barátaimnak, Des vagyok!
F_Viktor
@Desischado: "Egyébként a barátaimnak, Des vagyok!"

Ezt miért is írtad? Valami rosszat tettem Des? :-)
lópicigáspár
És ki fog derülni, hogy az amerikai cég tulajdonképpen Gyurcsányé! :-)
Desischado
@F_Viktor: Dehogyis! Arra akartam utalni, hogy elég, ha Des-nek hívsz! (barátian megölelget)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.