Felavatták pénteken a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára ólombetétes díszablakait és felújított műemlékbútorait, valamint leleplezték a székesfehérvári Ferenc József Nőnevelő Intézet egykori épületére visszahelyezett alapítótáblát.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kiemelte: sikeres pályázat révén, mintegy 3,5 millió forintból restaurálták és újították fel a bútorokat, illetve az ólomüveg ablakokat. Úgy vélte, ahol megvan rá a mód és a kellő szakmai háttéranyag, ott „vissza kell billenteni a világ menetét, vagyis minél több helyen vissza kell térni a 70 évvel ezelőtti állapotokhoz”.

„Magyarországnak szerves fejlődése volt ezer éven át és az fontosabb, mint a közbeékelődött 50 év” – mutatott rá. „Visszatérünk tehát oda, ahová vissza kell térnünk: nem csinálunk mást, csak visszafoglaljuk saját hazánkat, saját történelmünket, saját valóságunkat. Ennek egyik legszebb példája a Fejér Megyei Levéltár épületének felújítása és az emléktábla, valamint a bútorok és az ólombetétes díszüvegek visszahelyezése – tette hozzá.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Honnan szerezhették be ezt a nagyon szimpi, galamblelkű alázatos szent embert?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Szimba: Erre en is jo vo'nek...:o)) Az uveg (olomuveg, Tiffany, festett uveg, ) raadasul a szakteruletem... (Az alapitotabla talan marvanybol van, de azt hozzacsaphatnam ahhoz a par ablakhoz, butorhoz...:o))))
nezelodo
Honnan szerezhették be ezt a nagyon szimpi, galamblelkű alázatos szent embert?
coyote3
Csak nehogy az ujját vágja át a szalag helyett az észlény...
nemjoezigy
l simon:'„Magyarországnak szerves fejlődése volt ezer éven át és az fontosabb, mint a közbeékelődött 50 év” – mutatott rá.'
Ezek az ilyen és egyéb szereplési lehetőségeken azon versenyeznek, hogy ki tud nagyobbat (nagyobb okosságnak tűnőeket) mondani.
Mert ettől a baromtól azért elvárható lenne, hogy minimum a ~150 éves török megszállást kivonhatta volna az ezer évből. Persze a múlt rendszert azért csak jobban kell szidni min török időket, pedig a múlt rendszer volt a fideszkdnp bölcsője és a rendszerüknek megalapozója!
Clavigo
Remélem ,nem hajszolta túl magát...a mi L.Szájmonunk.
Szimba
Úgy vélte, ahol megvan rá a mód és a kellő szakmai háttéranyag, ott „vissza kell billenteni a világ menetét, vagyis minél több helyen vissza kell térni a 70 évvel ezelőtti állapotokhoz. 70 év előtti állapotokat, azaz 1944-et?
Pl. 1944. január 4. Polgármesteri rendelettel szabályozzák Budapesten a világítási célokra használt petróleum jegyre történő kiadását. A sötétségre való tekintettel januárban egy szelvényre két liter, februárban már csak másfél, míg március hónapra csak egy liter petróleum adható ki az erre kijelölt helyeken.
Köszi, lsimon, látjuk a sötét jövőt veletek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.