Harmadszor jelentette most be a kormány egy éven belül, hogy megvette. A második bejelentés másnapján az egyik tulajdonos váratlanul meghalt. Ez a cég készítette az EU-s pénzosztást intéző szoftvert. A Welt 2000 egy kis budaörsi kft-ből lett a kormány számára nagyon fontos informatikai vállalkozás. Ez a cég készítette a magyar EU-s csatlakozásra azt a szoftvert, amin keresztül a Brüsszelből érkező pénzek kifizetését és a teljes pályázati rendszert működtetik. Évente közel ezermilliárd forint adminisztrációját kezeli a rendszer. A Welt 2000 és a kormány még 2003-ban olyan szerződést kötöttek, amely alapján a program forráskódja a Welt tulajdona maradt. Így minden új pályázathoz, módosításhoz a kft-t kellett megbízni a frissítéssel, aminek tulajdonosai ezzel igen jól kerestek. Már a Gyurcsány-kormány idején felmerült az igény az állam részéről, hogy meg kellene venni a szoftver forráskódját, vagy ha ez nem megy, akkor az egész céget. Ám a tulajdonosok soha nem akarták eladni.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Nyomul a fideSS maffia és egyre több hulla marad utána. Tiszta Szicília.
nyanya001
Tipikus maffia módszerrel !
Ha nem adod, elvesszük !
nezelodo
Siker, és siker övezi a kormányunk alkotó útját, néha meg néhány balek aki így vagy úgy belehal, persze csupán véletlenül. Vagy Orbánnak is halálos a csókja, mint a nótabeli szépasszonynak?
bencemacska
Akkor is megvesszük, ha nem adod, ha bele pusztulsz is a miénk lesz!
Dr. Felipe
Nyomul a fideSS maffia és egyre több hulla marad utána. Tiszta Szicília.
Desischado
Ami az miénk, az a miénk. Ami a tied, az is a miénk. Maffiamódszerek= fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.