Jöhet az Orbán-kormány eddig talán legkárosabb intézkedése. Veszít vele a magyar vásárló, a nagyvállalat magyar alkalmazottja és a magyar gazdaság egésze. És közben mindenki megtanulhatja, hogy senki sincs biztonságban.

A kiskereskedelemről szóló törvény, ha tényleg elfogadja a parlament, az Orbán-kormány eddig talán legkárosabb intézkedése lesz. Megtalálható benne ugyanis szinte minden, ami miatt joggal félhetünk attól, hogy a saját világértelmezésébe beszorult kormányfő elveszi tőlünk a nyugati fejlődési pályának még a reményét is.

Orbán Viktorról régóta tudjuk, hogy nem hisz sem a versenyben, sem a magántulajdon szentségében. Előbbit amolyan külföldi furmánynak tartja, ami a rendes magyar ember/vállalkozó/politikus gúzsbakötésének ideológiai fügefalevele csupán. Utóbbiról pedig azt gondolja, hogy csak a megfelelő tulajdonosok kapcsán van értelme. De ezidáig volt egy, a háttérben intenzíven mondogatott szabály, amely legalább elméletileg határokat szabott a miniszterelnöki akarat korlátlan nyargalásának.

Eszerint a kétharmados hatalom csak arra tenyerel rá, csak azt veszi el, ami valamilyen általánosan elfogadható szempontból állami felségterületnek is tekinthető.

A Véleményvezér teljes elemzése itt olvasható >>>

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
Amerika a nagy testvér, majd adja a gázt, nem kell az orosz. Miért is ? Nézzétek meg hány ország nem a nagy testvér ígéretes gázát használja. Ki indítja el az ország kárára a gazdasági blokádot? Miért is? Gondolkozva szép az élet,de nem a nagyhatalmi brossurából!
kukac50
Orbán visszavág most az Egyesült államoknak.
Persze a mezőgazdaságot is most szervezi át,a nagyoktól vesz el állami támogatást
valamennyit. De a kistermelőket meg arra kényszeríti,hogy azoktól vegyen vetőmagot akik a sok földet kapták a föld mutyiban.Ha a kistermelő vagy Őstermelő nem igazolja számlával a fém zárolt vetőmagot, akkor nem kap támogatást,és még szankciókat is alkalmaznak ellene. Az elvett támogatást megkapják azok akik 50- 60
ezer forintos árért adnak el 20 -25 kg vetőmagot.
Ez lesz a gazdaság végleges leépítése!
vukkocska
Hogy lehet a kártékony intézkedéseit rangsorolni? Mind az, egytől egyig.
kata53
@nyanya001: Na nem azért lájkoltam, mert tetszik, hanem mert igazad van!
mariaberta
@gibgab: Az elsőre: nem hiába hirdette Esztergályosék Cilije, A Fidesz magáévá tette "még a legkisebbet is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.