Hiába tűnt lagymatagnak az őszi önkormányzati kampány, négy korrupció ellenes civilszervezet szerint háromszor többe került, mint a négy évvel korábbi – írja a Blikk.

Míg 2010-ben a becslések szerint 925 millió forintért hirdették magukat a parlamenti pártok és jelöltjeik, idén már 2,8 milliárd forintért tették mindezt.

Leginkább a kormánypártoknak a költései növekedtek: 2010-ben még csak 359 millió forintra tették a kampánypénzeket figyelő civil szervezetek, most már több mint kétmilliárdra. Ebből 1100 milliót fizetett maga a Fidesz, közel 900 millió forint értékű kampánnyal pedig a kormány és a kormánypárti önkormányzatok segítették a fideszes jelöltek megválasztását. A baloldali pártok (MSZP, Együtt-PM, DK, MLP) 418 milliót fordíthattak a kampányra, a Jobbik 281 milliót, az LMP pedig mindössze 50 milliót.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Gondolom a 4/5 része zsebes pénz volt. Az egy tál ételek, alma, burgonya osztogatását valahonnan finanszírozni kellett!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Mindent a hatalomért! Hiszen csak így tudnak tovább lopni! Nem babra ment a játék! Addig adták a jófiút, - már akit meg tudtak téveszteni,- és amint tapasztalhatjuk, most meg ezerrel a lecsóba csaptak! Most már nem kell "udvarolni" a választóknak, azt hiszik, nekik mindent lehet! Jöhet a feketeleves a népnek!
bakegya
@rugacs: sajnálom,de most éppen.elmegy a párizsi gép nélkülem,így aztán türelmesnek kell lenned-amint időm lesz-vtsszatérhetünk a szóalkotási dilijeimre és annak az igazán mára már elég avit értelmező szótár rejtelmeire is, amit hazai visz. még használatos...na pá.
Toby
Na, látjátok kisnyugdíjasok, hogy miért csak 1.8 %-os lesz az emelés ? De még ez sem biztos...
mate03
@Toby: Azért mert Magyarország jobban teljesít!Tudod olyan ez mint a törökmézes! Kicsit kevesebb,de jóval drágább!
human
@rugacs: Tanulj meg szöveget értelmezni és utána kezd el ütögetni a billentyűket. Vagy olvasd át a mondatokat párszor újra. Első lépésnek az is megteszi ;)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.