A Magyar Tudományos Akadémia szociológusai szerint a számok azt mutatják, hogy a helyzet az elmúlt néhány évben meredeken romlott, amit a gyerekek különösen megszenvednek – írja az Index.

Magyarországon a szegénység folyamatosan nő, leszakadunk még a visegrádi országoktól is, pedig a gazdasági fejlettségünk nem indokolja, hogy ilyen mértékű legyen a leszakadás – ezt a megállapítást tették az Eurostat legfrissebb adatainak bemutatásakor.

A súlyosan depriváltak (akiknél kilenc fogyasztási tételből – például rendes fűtés vagy elég hús – legalább négy hiányzik) aránya Magyarországon meredeken nőtt 2009 és 2013 között. 20,3 százalékról indult, legutóbb már 26,8 százalék volt, miközben az EU átlaga 9,6 százalék.

Gyerekszegénységben Magyarország a sereghajtók között van az EU-n belül, Bulgáriával, Romániával egy csoportban. A legkisebb, 7 év alatti gyerekek 42,4 százaléka él nálunk szegénységben.

130 hozzászólásarrow_drop_down_circle

radios45
@perfekt: te miről gágogsz, cseszd meg, nem olvasod a híreket, nem hallgatod az Ogy.közvetítéseket?
Pont most szavazták meg, hogy jövőre elvesznek 132mlrd.ft.ot a szociális ellátórendszerből, ez az álláskeresési tám.kat, és a tartós munkanélkülieket is érinti majd, kb.260ezer embert akik az f.h.t, 22800ft, kapják.
Stadionokra átcsoportosítottak 98mlrd.ot, ezek nem emberek hanem barom-állatok,aki megszavazták, ezeket.
700ezer gyerek nélkülözik, nyomorog, családok élnek, villanyáram nélkül, sok helyen a vizet is kikötötték már.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
@narancsbirka: Szóval szerinted Gyurcsány és Bajnai miatt éheznek még mindig a gyerekek, orbán kormányzása 5. évében. Ne kacagtass!
Szimba
@narancsbirka: Most orbán kormány van. Ő a hibás.
kukac50
Ha hozzá számolják azokat akiknek az öregségi nyugdíjuk nem éri el a megélhetéshez szükséges határt, a rokkantak és a munkanélküli segélyből,valamint a közmunkabérből élők táborát, az ország kétharmada mély szegénységben él!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.