A többmilliós csúszópénzek átvétele miatt indult Wieszt-ügy másod- és harmadrendű vádlottjainak büntetését enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla a hétfőn kihirdetett másodfokú, jogerős döntésében, Wieszt János volt MSZP-s politikus elsőfokon kapott négy év börtönbüntetését azonban helyben hagyta a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék a vádbeli, hét évvel ezelőtti, 2010 tavaszán nyilvánosságra került cselekmények miatt elsőfokon, idén januárban négy év börtönnel, 2 millió 200 ezer forint vagyonelkobzással és félmilliós pénzbüntetéssel sújtotta Wieszt János volt XI. kerületi szocialista politikust vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés miatt.

Négy évett kapott jogerősen a volt MSZP-s

Wieszt két társát – ügyvédeket – befolyással üzérkedés miatt 2-2 év letöltendő börtönre, továbbá 8 millió 200 ezer, illetve 5 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a törvényszék. Az ügyészség súlyosítást, a védők új eljárást, illetve enyhítést kértek.

A Fővárosi Ítélőtábla hétfőn kihirdetett határozata annyiban megváltoztatta az elsőfokú döntést, hogy a másod- és harmadrendű vádlottak két-két éves szabadságvesztésének végrehajtását öt-öt évre felfüggesztette, továbbá e két vádlottnál eltörölte a közügyektől és a foglalkozástól eltiltást. Wieszt elsőfokú ítéletét helyben hagyta a tábla.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Sáros cipővel nem lehet leváltani a gengszterkormányt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.