A decembertől érvényes kilakoltatási moratórium tiltja, hogy családokat tél idején az utcára rakjanak. Melindát 3 gyermekkel tették az utcára, egy héttel a tiltás előtt – látható az Index videójában.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
De szerencsére egy képviselő vehet 20 millióért 40 milliós pesti lakást. Nagyon kellene egy független szerv, aki kivizsgálná és elítélné az ilyen ügyleteket. Egy rendőr mondta, hogy a bűnözőt nem a büntetés mértéke tartja vissza, hanem a lebukás esélye. Azaz hiába hozunk olyan törvényt, hogy lopásért 50 év jár, ha az illető védettségét magas körökből biztosítják.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@Január: szép az együttérzés és egyet is értek!
CSAK azt ne mondja már senki! hogy ha pl. kiad egy lakást amiért hosszú évekig nem fizetnek kiperkálja helyette? ilyen a mesében sincs! Mekkora felháborodás lenne ha pl. egy társasház összes lakójának kéne minden egyes tartozást kifizetni mások helyett!!! Így is fizetünk éppen eleget a közösbe..! Egy kilakoltatás mindig rosszkor jön ha hideg, ha meleg van! Persze hogy sajnálja az ember a 3 gyerekét, de ilyen alapon minden családos bérlő nyugodtan "ülhetne a babérjain", (és teszik is nem nem két család szándékosan!!!) mert gyerekkel úgy sem teszik ki Őket! Ilyen alapon mindenki lakhatna ingyen és meg sem fordulna a fejében hogy fizessen bármiért is! Minden együttérzésemmel együtt kérdezem: megfordult már bárkinek a fejében is hogy a nyomorra mi az úristennek szülnek meg egy csomó gyereket "majd csak lesz valahogy alapon??!!
Január
@csa-csa: Az utolsó mondatodra a válaszom az, mert így alakították ki a regnálóink a szociális ellátást. Sajnos a vétlen gyerekek ennek az áldozatai, senki sem kérdezte tőlük akarnak-e a világrajönni családeltartóként.
csa-csa
@Január: nem sok köze van ennek a szoc. ellátás kialakításához.
Aki a hatodik gyerekét is meg akarja szülni a nyomorba, (isten nevében, meg "ahol 4 elfér ott a 6 is" felkiáltással) annak beszélhetsz! és ez nem más mint maximális sötét önzés a gyerekekkel szemben, akiknek szinte egész életükben a mások levetett göncei, meg jótékonysági csomagok jutnak majd. Iskoláztatásra gondolni sem mernek, a csal. pótlék nem sokra elég, innentől kezdve állásuk sem sűrűn lesz és ugyanúgy megszüli majd a hatodik kölykét is mint a szülei tették és ennek soha nem lesz vége! És innentől kezdve arra bazíroznak, (elég sokan) hogy sok gyerekkel úgy sem teszik ki Őket! Hiába amit otthonról hoznak...! A szemléleten sem ártana változtatni, hogy pl. nem szülök csak annyi gyereket ahányat el tudok tartani! és ha az, akkor egy!
varrólány
Ilyenkor hol vannak a híres nőszervezetek, hogy tiltakozzanak? !Ez is egy erőszak, családok ellen!
Január
@csa-csa: Nagyon jól összefoglaltad a szegénység újratermelődését. Azért itt lenne tennivalója a politikának, ha érdekelné őket.
1magyar
@csa-csa: Ebben tökéletesen egyetértek veled! A primitív, iskolázatlan emberek ezzel a szemponttal sajnos nem számolnak.
Minél szegényebb, primitívebb környezetben nevelkedik valaki, annál inkább csak a családi pótlék érdekli gyerekszülés szempontjából.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.