Ezrek tüntettek ma a még megmaradt magánnyugdíjpénztári vagyon kormányztai lenyúlása ellene. A El a kezekkel! címmel tüntetés a 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport szervezte.

A demonstráció a József nádor téren kezdődött, ahol Büki Zoltán szervező azt mondta: a kormány hatvanezer ember magántulajdonára vetett szemet. "Ezzel a kormány végérvényesen az éjszakai besurranó, fiókokban kotorászó piti kis tolvajok szintjére süllyedt" – fogalmazott. A szónok kijelentette: "ha ezt hagyjuk, akkor holnap ránk törhetik az ajtót, és államosíthatják a fogkeféinket."

Tüntettek az újabb manyup lenyúlás ellen Budapesten

A József nádor tér mintegy felét betöltő tömeg a beszédet követően a Magyar Nemzeti Bank elé indult egy kisteherautót követve.

Az egyik szónok, Nemes Balázs végül nem beszélt, mert megtudta, hogy a felszólalók között olyanok is vannak, akik korábban pártpolitizáltak. A tüntetést az ATV élőben közvetítette.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@simmering73: Ez is egy vélemény.
Szerintem a tüntetés nem hiábavaló, a nem tüntetésnél mindenképpen jobb.
nyanya001
Szakértői becslések szerint kétszáz milliárd forintot meghaladó kockázat van a költségvetés bevételi oldalán, amelyre még a tartalékok sem nyújtanak fedezetet. Ha nem lép a kormány még a költségvetési vita alatt, akkor Költségvetési Tanácsnak meg kell vétóznia a büdzsé tervezetét. Ugyanakkor a kormány épp múlt héten jelentette be a megmaradt magánnyugdíj-pénztári pénzek államosítását - ezzel épp 200 milliárd forintos vagyon hullik az ölébe.

A 3 ezer milliárdot elsinkófálták, most erre fáj a foguk a kufároknak !

A Nemzetgazdasági Minisztérium hallgat az ügyben, így nem tudni, hogy milyen vagyonelemek értékesítésből fedeznék ezt a hatalmas összeget. Banai Péter Benő, a tárca költségvetési tervezésért felelős államtitkára szerint ez a bevétel az állami tulajdonú vagyonelemek értékesítéséből, illetve hasznosításából származik. Ezek a vagyonelemek ingatlanok, ingóságok, vagyoni értékű jogok lehetnek alapvetően.

Csak akkor épül stadion, ha befolyik a titokzatos pénz.

Az már eszükbe sem jut, hogy az 1 kulcsos adóval évente majd 500 milliárdos kiesés
van a bevételi oldalon és ezen kellene változtatni !
Katalina62
@simmering73: Bartus Lászlónak, sok mindenben igaza van, de nem tévedhetetlen ő sem, és azért Amerikából könnyű osztani az észt! Mondom sokszor igaza van, de neki nincs veszteni valója! Így könnyű az az egyenes gerincről prédikálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.