A Miniszterelnökség a kormány munkájának összehangolásáért, döntéseinek előkészítéséért és végrehajtásáért felelős szervezetként a magyar közigazgatási rendszer egyik legfontosabb, legnagyobb felelősségű intézménye – hangsúlyozta Lázár János a kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte: minden munkatársával együtt a jövőben is akár napi tizenkét órát dolgoznak.

Előzőleg a Jobbik parlamenti frakciója közleményben azt írta, "kifejezetten családellenesnek" tartják a Miniszterelnökségen és más állami intézményekben bevezetett napi tíz-tizenkét órás munkaidőt, ezért felszólítják Lázár Jánost, hogy sürgősen vonja vissza "embertelen intézkedését".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is kiemelte, hogy az általa vezetett intézményben az egész ország számára kiemelt jelentőségű feladatok összpontosulnak, köztük az európai uniós források felhasználása, a közigazgatási rendszer fejlesztése, az agrár- és vidékfejlesztés, a bankrendszer átalakítása vagy az energia-, a tudomány- és társadalompolitikai stratégiák kialakítása, szervezése.

Lázár János a közleményben azt írta: tekintettel arra, hogy a kormányt és a minisztériumokat "igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért", kifejezetten érdekesnek tartja a sajtó jelenlegi aggodalmát a minisztériumokban dolgozók fizetésével és munkaidejével kapcsolatban.

A miniszter hangsúlyozta: megkockáztatva, hogy ezen aggodalmak tovább erősödnek, szeretné kijelenteni, hogy a Miniszterelnökségen minden munkatársával együtt, a jövőben is azon dolgoznak – ha kell, akkor nem napi tíz, hanem tizenkét órán át –, hogy Magyarország Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő országa legyen.

Hozzátette: miként a versenyszférának, a közigazgatásnak is vannak olyan területei, amelyek az átlagosnál jelentősebb mértékű feladattal, felelősséggel és ehhez kapcsolódóan munkával járnak. Azt írta: "félreértés azonban ne essék: a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező". Aki ott dolgozik, tudja, hogy "elsősorban szolgálatot és nem munkát" vállal.

Közölte: a szolgálatnak és így a munkaidőnek náluk kezdete van, vége nincs, ezért a Miniszterelnökség "sajnos valóban nem egy családbarát munkahely". De – mint írta – ezt tudja és tudta minden munkavállaló, aki ott vállalt vagy vállal munkát.

A Magyar Nemzet kedden azt írta, hogy értesüléseik szerint tízórás munkarendre állhat át több minisztérium, illetve háttérintézmény is. Közölték: a Lázár János vezette Miniszterelnökségnél már eddig is napi tíz órát dolgoztak. A lap szerint több, gyermekes munkavállaló felmondásra kényszerült – őket "olcsóbb", fiatal munkatársakkal pótolták.

Kurucz Éva kormányszóvivő a Hír Tv-nek azt mondta: "amióta Lázár János előbb államtitkárként, majd miniszterként a miniszterelnökséget vezeti, azóta 7.30-tól 17.30-ig tart a munkaidő, ezt a munkavállalók megértették és elfogadták".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Akkor járnánk jól, ha Lázár és csipet csapata egyáltalán nem dolgozna, ott, ahol most csak kárt okoz. Nem tudnának elcseszni semmit. De ha már annyira dolgozni akar, ajánlom neki a közmunkát. Az a neki való.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Senara
Minisztériumok létszámát is csökkenteni kell. Lézer így oldja meg . Tudom nem olvassa aki annyit is ér , akinek nincs munkája az 10-12 is dolgozna ... közmunka ennyi időre már rabszolgaság lenne .
keresztapa
@mate03: Minisztériumi dolgozók létszám csökkentését mindenkor a miniszterrel kell kezdeni,hogy a kiváltsága semleges legyen, érezze a munkanélküliség, veszélyét személyesen és élje is azt meg. A dolgozók létszáma csak azután csökkenhet, amikor a Minisztérium megszűnik. Munkát meg csak a börtönbe végezhet, mivel a munka törvényét tudatosan előre megfontolt szándékból, több ember sérelmére követte el. Mindennek tudatában ragaszkodott a törvény semmibevételéhez, mert beosztása mint minisztert, a mentelmi joga törvénytelenség elkövetésére biztosítja.
JAJMÁR
Nem teljesítménybéres munka, itt nem lehet többet, csak jobban lehet dolgozni.

Hallom, hogy az állammal kötött kis, 20-30ezer forintos, rendezvényekre, előadásokra, képzésekre kötött megállapodásokhoz tanulmányokat kérnek, ezerféle igazolást, fényképet, tanukat a teljesítésről, és mindent fönt, Bp-en intéznek... aztán fél év, mire az állam kifizeti, Persze érthető, nem bízhatják senki másra, - és a sok kicsi sokra megy addig is - .
(Ellenben ugye a sok százmilliós tanácsadásoknál nincs ilyen szőrsálhasogatás.)
csa-csa
.."a kormányt és a minisztériumokat "igen gyakran éri az a vád a sajtóban és a közbeszédben egyaránt, hogy nem dolgoznak meg a pénzükért",

HÁT NEM IS!
a fizetésükéért pedig nem aggódunk!
kukac50
A támogatási pénzeket számolgatja! nem sokára leváltja még Orbán Viktort is,ha így halad!
simmering73
A Miniszterelnökség intézményét sikerült teljesen lejáratnotok. Mert ennyit értek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.