Hol csak erővel igyekszik kiűzni a külföldi hátterű cégeket a kormány, hol pedig amikor a külföldi tulajdonosok már jelzik, kiszállnak, az állam hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni. De van, amikor a cégek kivonulása független a kormányzati gazdaságpolitikai szándéktól, inkább a magyar emberek kevés pénze vagy a globális újrapozicionálás miatt történik. De miért nem kérünk a külföldi tulajdonosból, ha az szakértelmet, pénzt hozott ide, a térséget húzza, és sokkal hatékonyabb, mint több magyar versenytársa? A kivonuló cégek helyére sok esetben hazai szereplők, vagy a legtöbb esetben az állam lép be.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ez a hibbant orbán a napokban nyalintott a multik alá egy jót, ha valaki érti, akkor legyen olyan jó és magyarázza el nekem...van jó külföldi meg rossz külföldi cég ?
nyanya001
Majd csökken az adóbevétel, de sebaj, majd nekünk megint kitalálnak
valami adóemelést.
Az 1 kulcsos adóval így évente közel 500 milliárdot bukott az állam
de a maffiáéknak semmi sem drága !
ez 4 év alatt ez közel 2000 ezer milliárd !
kkalman
Ki lehet űzni a multikat az országból, és "szárnyaló" gazdaságunk azonnal zuhanni kezd (még jobban).
bakegya
A hagyatékuk kell az orbán-családi vállalkozásokba...mert még nem elég nagy orbán -basa hasa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.