A kormány kemény átalakításokba kezdett a szociális támogatások területén. Az állami források csökkentése mellett éppen egy fordított folyamatot látunk, mint az egészségügyben és az oktatásban, azaz visszadobják a felelősséget az önkormányzatoknak. A Policy Agenda megvizsgálta, hogy ez milyen hatással lesz a társadalomra, és jelenthet-e vajon újabb lökést az utcai megmozdulásokhoz.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

világlátó
A segélyezés rendszerei, mert ahány kormány annyi féle volt , valóban átgondolásra érdemes társadalmi probléma, amit a széles társadalom kell valahogy a legméltányosabban rendbe tegyen.Nézzünk csak körül az utcákon, egészségügyi létesítmények folyosóin, önkormányzatok folyosóin, munkaügyi kirendeltségek váró szobáiban.A látvány magáért beszél. Szomorú, elesett emberek, többnyire az ötven feletti korosztályból. Mondhatnánk, rajtuk már csak a segélyek segíthetnek. Egy egészséges társadalom víziója pedig nem csak szép, de gazdaságos, takarékos, alkotókedvű és jó hangulatú.
Gandhi az indiaiak atyja írta a következőket. Idézem.
Gazdagság munka nélkül
Gyönyör lelkiismeret nélkül
Tudás jellem nélkül
Kereskedelem erkölcs nélkül
Tudomány emberség nélkül
Vallás áldozathozatal nélkül
Politika elvek nélkül - ezek a fő bűnök, amelyek ha átszövik a társadalmat, annak pusztulnia kell. Ez a hét fő bűn, ami itt él velünk már nagyon rég óta. Egy jól felépített nevelési, oktatási, rendszer, egy jól felépített kulturális környezetben, egy az adottságokra és a lehetőségekre felépített gazdaságban, ahol nincs éhezés, nélkülözés, megélhetési bűnözés, alultápláltság és szociális nyomorúság, ott nincs szükség olyan mértékü segélyezésre sem. Ahol viszont a rendszer magára hagyott embereket, ezrével, tízezrével, ott a segély az egyetlen legális túlélési lehetőség.
Amíg mondják - és még hisznek is benne - hogy a közmunka visszavezet a versenyszféra által fenntartott munkába, akik ebből kivonja magát az magára vessen, addig itt csak sürüsödnek a problémák. Ugye nem akarunk éhséglázadásokat, üzletek kifosztását pusztán az élelemért, ugye nem akarunk a rendőrök mellé felsorakoztatni félkatonai egyenruhás csoportokat, akik csendőrségnek nevezik magukat.
A segélyek megvonásáról sajnos ilyen gondolataim támadnak. Munkát, kenyeret ! visszhangzott egykor.
rosalinda57
@világlátó: Az általad leírtakat a kormánypártiak is olvashatnák és még tanulni is lehet nekik belőle !! Nem kicsit, nagyon !!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.