Az elmúlt hetek kormányzati törvénydömpingje egyértelműen bebizonyította: vannak az államnak kebelbarátai és ősellenségei. Ezúttal a nemzetközi kiskereskedelmi láncok kerültek a kormány célkeresztjébe, összesítésünk szerint jelentős sarcot fognak fizetni jövőre. Közben létrejönne egy új, most még titokzatos kereskedelmi szereplő, akinek máris kedveznének egy adómódosítással.

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezek a működő tőkét is kihajszolják az országból, hát mi ez ha nem
országrombolás, hazaárulás ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Nagyon érdekes a hozzá állásuk. Miért nem gondolkodnak az országuk érdekében a köz javára. Ha felháborodnak minden olyan témán amit a jelenlegi kormány ellen hoznak fel, még akkor is ha nem igaz, de jól esik Önöknek. Az, hogy az itt levő multik, ha csak az öt legnagyobbat vesszük alapul,pl.Tesco és társai a múlt évben 1.500 Mrd-s árbevételt mínusz 20 Mrd-al zárták.Nem tudják, hogy miért maradnak egyáltalán az országban. Képzeljék el, ha csak a tejet, a zöldség-gyümölcs frontot nézzük, ahol a beszerzési árak az eladásnak 1/3-a, a többinél is min. 20-30% van, ráadásul a kormány elég sok kedvezménybe részesíti őket, a munkabérek alacsonyak, szakszervezet nem működhet igazából. S Önök ezt a társaságot védik a kormány ellenében csak a buli kedvéért? Miért próbálják az embereket szembe állítani a magyar kereskedelemmel ? Ezek a cégek soha sem szeretnének elmenni, ha meg igen, akkor már most sorba állnának a következők, úgy hogy nincs mit sajnálni.
bencemacska
@spu00: Olyan világos, mint az egyszeregy:

Ha versenytárs nélkül marad a CBA nem tudjuk megfizetni az áraikat!!!
vörösfuvalat
@spu00: Jó akkor beszéljünk az ügyről.
Ha küldenél egy táblázatot az állításodról megköszönném.
Az üzleti év végén a mínusz sok mindentől lehet.pl: az előző években végrehajtott nagy beruházások. Ami ugye tőkebehozatalt jelent.
Árképzés: tévedés az egész . Persze van egy két árú amit nagy réssel értékesítenek. A multik alap üzletpolitikája: vásárolj olcsón sokat és adj el kis árréssel sokat.
Ehhez sok bolt nagy logisztika és rengeteg pénz kell. Azért ha valaki a beruházásokon kívül készpénzbe betesz pár milliárdot amit forgat talán elvárhat még Magyarországon is egy kis profitot. Szerintem a kőbányák nagyobb haszonnal dolgoznak mint ezek a cégek. A tőzegbányáról ne is beszéljünk.
Munkakörülmények: Mintha ez a kormány írta volna újra ezt a gyalázatos munka törvénykönyvet. Rosszul emlékszem ,hogy ez a kormány fenyegette meg a szakszervezeteket és csökkentette a működésük lehetőségeit?
A munkavállalók jogait legjobban az államigazgatásban tiporják. Csak kussolni lehet és húzni az igát napi plusz két órát amit nem fizetnek ki mert a munkát ugye el kell végezni. A dolgozó ideje meg annyi mint a tenger.
A magyar kereskedelem semmivel sem jobb. A magyar munkásokat ugyanúgy kihasználják.A CBÁ ugyanúgy Lengyelországban gyártat ugyanúgy tapossa lefele a beszerzési árakat csak több pénzt ad a Fidesznek. A keletkezett profitot képzeld részben a szomszédos országokban fektetik be. A többiről meg nem tudunk.
A multik valóban nehezen vonulnak ki. Mert felépítettek egy hálózatot ,rátelepítettek egy logisztikát és egy-két év veszteséget elbír az anyacég.
Reménykednek,hogy változik a gazdasági környezet. Viszont van az a veszteség ami sok. Megkérdem ha kivonulnak ezek a cégek a CBÁ nak honnan lesz hirtelen akkora forgótőkéje hagy belépjen a helyükbe? Megmondom Majd Orbán apánk kisegíti a Lázár fiúkat egy kis adófizetői pénzikével, szigorúan az emberek érdekében.Az árak meg emelkedni fognak mert ugye ha nincsenek azok a rohadt versenytársak akkor versenyezni se kell.
m.macskosz
@orogordog: A lájk véletlen volt, bocsi.
Melyik a magyar? Egyik sem, de mindegyikben magyar anyák, apák,
dolgoznak, és ha nem lesznek, akkor kik tartják el a gyerekeiket?
Szerinted a nagyon magyar CBA mennyivel nyújt többet a dolgozóinak
vagy a vásárlóinak. Vajon melyik járul hozzá több pénzzel az állam kasszájához?
orogordog
én is és mit vesztek, semmit mert van kereslet, nem csak cba van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.