Nem mindennapi körülmények közt vált meg vezető kutatójától nemrég a Magyar Nemzeti Bank – írta meg az Index. Bűne az lehetett, hogy beengedett egy konferenciára a közönség soraiba egy volt jegybankelnököt.

A lap szerint azért kellett mennie Kónya Istvánnak, mert segített Király Júliának, a jegybank korábbi alelnökének bejutni egy jegybankos konferencia hallgatóságába. Megjegyzik, hogy Kónyának persze korábban is lehettek konfliktusai, mivel neki kellett elkezdenie a Matolcsy-féle doktori program szervezését.

Az Index szerint azonban "halálos bűn lehetett beengedni az ellenséget a konferenciára", amelynek idén a jegybankok válság utáni szerepe volt a témája, és amelynek Kónya volt az egyik főszervezője.

Az előadásokat szerette volna meghallgatni Király Júlia, a jegybank korábbi alelnöke, volt gazdaságpolitikus és egyetemi oktató is, ezért megkérte Kónyát, hogy hívják meg őt is, nem hozzászólónak, ülésvezetőnek vagy előadónak, hanem csak mezei hallgatónak, akár két gyakornok közé. Kónya pedig meghívta, akit ezután már a közös megegyezéses felmondás várt, a konferenciát pedig az MNB inkább átrakatta egy étterembe.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Independent
Nemzeti együttműködés rendszere... :-)
eszegfu
@spu00: Rossz válasz! Király Julia csupán hallgatóként ment el, nem előadóként!
Igy tehát még az esze sem lehetett fertőző!
Azután meg melyik évre gondol, ahol az"évi 200 Mrd veszteséget előidéző vezetésnek" témáról beszél, és milyen konkrét intézkedésével érte el? Ha jól emlékszem: őt nem kirugták, hanem felmondott, mert elnök MNB politikájával nem
értett egyet. Kérem, világositson fel!
slowles27
@eszegfu: Nem fogja megtenni. Esetleg a "felhomályosítás" jöhet szóba. (Vagy írásba.) Lévén, hogy a homályos csúsztatásokkal lehetetlen világosan, tényszerűen párbeszédet folytatni. Illetve lehet.
Úgy ahogyan a jelenlegi propagandagépezet teszi.
eszegfu
@slowles27: Sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy a Fidesz szimpatizánsok nem tudnak a konkrét kérdéseimmel mit kezdeni. Csak fujják a jól megtanult szlogent, masztatolnak... Hofi valamikor mondta (nem szó szerint, de a lényege) szóljatok már
neki, hogy ez nem Fabulon (krém), hanem sz...r, ne kenegessétek.
kukac50
Matolcsy nagyon be lehet szarva! Sok bűne lehet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.