Féltucat orvos, közöttük az osztályvezető főorvos is távozott az elmúlt időszakban az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Sürgősségi Betegellátási Osztályáról. Fűtő László, a kórház főigazgatója sajtóinformációkra reagálva az MTI érdeklődésére szombaton elmondta: a sürgősségi osztály azóta is zökkenők nélkül működik.

Fűtő László közlése szerint vállalkozó, "közreműködő" orvosok jelentették be egy hónapos felmondási idővel a távozásukat, döntésüket nem kellett indokolniuk.

A főigazgató szólt arról is, hogy az osztályt vezető főorvos szerdán nyújtotta be rendkívüli felmondását. "Annak indoklása azonban hamis volt, ezért elutasítottuk" – mondta, konkrétan nem megnevezve az abban foglaltakat. Hozzátette: a távozók többsége csak egy-egy műszakot látott el, nem teljes munkaidőben dolgozott a kórházban.

"A betegellátás nem került veszélybe, a távozók pótlásáról gondoskodtunk, a sürgősségi betegellátó osztály zökkenők nélkül működik tovább, változatlan formában fogadja és látja el a betegeket. Az osztály vezetésével egy sürgősségi orvosi diplomával is rendelkező orvost bíztam meg" – közölte a főigazgató.

Fűtő László úgy vélekedett, "felfújt, koncepcionális ügyről van szó, amelynek a szálait a háttérből mozgatják". Tájékoztatása szerint az egri kórházban mintegy kétszáz orvos dolgozik, most öten-hatan távoztak közülük.

A Heves megyei hírportál úgy tudja, hogy a távozók közül többen a rossz munkakörülményekre, a nem megfelelő technikai és személyi feltételekre hivatkoztak. A heol.hu szombaton azt írta, a kórház november 21-én jelezte a megyei tiszti főorvosnak, hogy a sürgősségi betegellátó osztály működésével kapcsolatban "megoldandó kérdések merültek fel". A tiszti főorvos ezért november 25-ére többoldalú egyeztető megbeszélést hívott össze. Az egyeztetés során megállapították, hogy jelenleg nem áll fenn olyan helyzet, ami a népegészségügyi szerv beavatkozását igényelné – írta a hírportál.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
@lópicigáspár: Onnan menekülni kell, ahol egy nem létező kis doktorival, havi jövedelmét tekintve 10-15 elismert szakorvost lehetne alkalmazni! Roskadozik ez a kártyavár már minden oldalról!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Ilyen körülmények között amit Orbán rezsimje okozott a pénzelvonásokkal,nem is csoda,hogy elmennek.Már 1 szem gyógyszert sem tudnak adni a kórházban mert nincs. A körülmények javításán kellene előbb javítani és a fizetéseken utána.
tivoli
@csa-csa: ma, 16:50
Egyszer legyél beteg, rögtön másképpen fogsz beszélni. S amíg ők közmunkásként kapálgatnának, te meg is gebedhetnél. Na!
csa-csa
@tivoli: azt mondtam ha nem lennének betegek.
tivoli
@csa-csa: ma, 17:11
Ja, akkor nem kellenének orvosok.
Főlökött
Szerintem hívják Schmitt Pált, mivel Ő univerzális személy, a kapott juttatások tekintetében pedig főleg az ! Szerinte az Ecserin vett doktori is valós bizonyítvány, így majd Ő ellátja a betegeket, ezen nem kevés juttatásért !

ui.: nem lennék a betege...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.