A hvg.hu számláról számlára végignézte, mire költötte az állam azt a közel 500 millió forintot, amit az állampolgárok ajánlottak fel adójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre.

Több mint 1,1 milliárd forint jött össze a parlagfű elleni harcra még 2009-ben, mert 177 ezer adózó úgy rendelkezett, hogy személyi jövedelemadójának 1 százalékát az állam fordítsa erre a több millió ember életét megkeserítő problémának a megoldására.

A Parlagfűpollen No Társaság adatai szerint azonban a pollenkoncentráció nem csökkent elfogadható szintre, a betegek száma 2 millióhoz közelít. Ezért egy idő után rákérdeztek az illetékes Vidékfejlesztési Minisztériumnál, mire és hogyan költötték el a célhoz kötött összeget. A minisztérium azonban folyamatosan lerázta a civileket. A hvg.hu-nak azonban sikerült megszereznie azokat a számlákat, amelyek a költéseket bizonyítják.

Ezek alapján a félmilliárdos keret jelentős része többek közt a megyei kormányhivatalok, a hozzájuk tartozó földhivatalok, a növény- és talajvédelmi igazgatóságok, illetve más szakmai szervezetek napi fenntartási költségeire, így a különféle közüzemi számlák fizetésére ment el.

A lap azt írja, praktikus szemléletet tükröz a fővárosi kormányhivatal földhivatalának beszerzése is: összesen ugyanis 522 ezer forintért rendeltek három darab elektromos cipőtisztító gépet. A félmilliárdból többek között jutott még az elméleti háttér megalapozására is: a minisztérium ebből a keretből támogatta 1 millió forinttal a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferenciát.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mindent ellopnak ami nincs 7 méteres betonba ágyazva !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Cipőpucológép.
Suvickos és Tsa GMBH Ungarn?
vörösfuvalat
Az zemberek kormánya.
Valami hasonló történt a vörös iszapnál is.
Desischado
Ami a miénk z a miénk. Ami a károsultaké, az is a miénk. Á la fidesz recept.
evacica
Ezeknek egy fillért se! Az iszap katasztrófára adott pénzel se számoltak el, és nem adták oda azoknak akiknek azt a nép adta, ha nem azt is lenyúlták!!
mate03
@human: Írjunk közösen egy levelet a HÍR tv-nek,hogy vizsgálja ki a parlagfű pénzek és a Norvég-alap közötti ,összefüggéseket! Szerintem egy ország röhögne kínjában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.