A főváros környéki régióban a rendkívüli időjárás miatt több távvezeték is megsérült, a helyreállítás akár hónapokat is igénybe vehet – tájékoztatta kedd délelőtt a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) Zrt. az MTI-t.

A cég közölte: keddre virradóra megsérült az Albertirsa-Göd közötti 400 kilovoltos, valamint az Ócsa-Zugló közötti 220 kilovoltos távvezeték. A szélsőséges időjárás következtében több oszlop kidőlt, és a vezeték az M31-es autóútra zuhant. Személyi sérülés nem történt. 

A Mavir szakemberei azonnal megkezdték a helyreállítást. A károk felmérése, a távvezeték helyreállítása azonban több hónapot is igénybe vehet – közölték.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hajnalban megnyitották, de reggel újra lezárták az M0-ás autóutat Gödöllővel összekötő M31-est felsővezeték-szakadás miatt. Mint mondta, hétfő este azért kellett teljes zárást elrendelni az M31-es autóúton, mert a 9-es kilométernél leszakadt egy felsővezeték. A hibát kedd hajnalra elhárították, az utat megnyitották, ám reggel 7 óra körül – egy másik vezeték elszakadása miatt – ismét le kellett zárni. A fővárost és az M3-as autópályát az M0-son át közelíthetik meg az autósok – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mert pénz az nincs !
Elvitte a rezsicsökkentés !
És még csak a tél elején vagyunk, mi lesz a tél végéig ?
Hát ilyen az amikor egy kontár kormány beleugat mindenbe
és a szavazatokért a legnagyobb aljasságra is képes !
bencemacska
@nyanya001: És tudod milyen az, amikor a Bp-en dolgozók nem tudnak hazamenni este ? Sőt Mogyoród környékén már a mobilok is lemerültek!
nyanya001
@bencemacska: Tudom, nálunk az elmúlt évben többször volt 24 órás, de volt, hogy több ideig tartó áramszünet !
Nem győztem a mécseseket venni az üzletekben papíron adták össze a vásárlási összeget.
Veletek érzek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.