A Fidesz szerint akár adójogi szabályokat is módosítani kell, hogy ösztönözzék a nyugdíjasok munkavállalását a hiányszakmákban – mondta Tuzson Bence kedden Budapesten az Országgyűlésben napirend előtt.

A nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője közölte: olyan ösztönző rendszert kell Magyarországon kidolgozni, amely miatt a nyugdíjasoknak érdemes lesz – főleg a hiányszakmákban – a munka területére visszatérni.

Tuzson Bence azt mondta, évekkel ezelőtt még az jelentette a problémát, hogy a fiatalok bizonyos munkaköröket nem tudnak betölteni a nyugdíjasok miatt, most viszont pont fordított a helyzet: vannak olyan hiányszakmák, ahol szükség van a nyugdíjasok munkavállalására is.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Persze, bagóért !
Hívjátok vissza azokat a fiatalokat akik kénytelenek voltak más országba munkát vállalni
és fizessétek meg tisztességesen !
Ne a Kövér meg a hozzá hasonló naplopó keressen több milliót !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@csa-csa: Szerintem mindenki eldöntheti, hogy hol szeretne élni és dolgozni, Mindenki a saját életéért felelős, ezért nem illik abba belepofázni, hogy ki hova menjen dolgozni. ;)
Vagy te már jelezted az Állatkertnek és a Nagycirkusznak is, hogy törődjenek a vidéki emberekkel és menjenek inkább falura?

Hja, "ilyen alapon" nem is mennek az orvosok kis faluba, mert a fizetésük messze nem kompenzálja a hátrányokat.
Ha te két hely között választhatnál, ahol ugyanannyi pénzt kapsz, akkor hol dolgoznál szívesebben, ahol neked és a családodnak jobb vagy a másik helyen?!

Nem csak az idős embereknek probléma ám az utazgatás, hanem mondjuk annak az orvos családnak is, aki két különböző helyre hordja óvodába és iskolába a gyermekeit minden nap.
m.macskosz
@csa-csa: tegnap, 17:04
Te elmennél bányásznak a lakóhelyedtől 240 kilométerre havi húszezerért?
Na, ugye, hogy nem! Az orvos tanult közel húsz évet, élete végéig képeznie kell magát, a felelőssége óriási! Hadd ne menjen már le Alsó-csajágaröcsögére havi nettó százezerért!
Toby
Épül az új mukásosztály, de most nem proletár - hanem oligarcha diktatúra jön !
kukac50
Van egy kérdésem, bírnak még dolgozni a nyugdíjasok,vagy már egészségügyi okokból nem? Ezt figyelembe veszik?
csa-csa
@m.macskosz: akkor "Alsó-csajágaröcsögén" dögöljön meg mindenki mert a tisztelt doktorúr/asszony nem hajlandó gyógyítani? ha nettó százért hát annyiért! Tanulják meg már végre hogy ők vannak értünk és nem fordítva!!! Pesten sem kap sokkal többet, mert belekalkulálják a jattot! Csajágaröcsögén legalább a kajája megvan nem? Bár már az sincs vidéken. Esetleg rendben tartják a "portáját" De mindegy, lényeg hogy ne hagyják már felfordulni az embereket csak mert jászkarafaszán élnek a pénzéhes curva anyjukat!
m.macskosz
@csa-csa: Ha a kormány másképp bánna a közvetlen környezete apanázsával, több jutna a házi orvosoknak. Nem kéne két milliót kapnia egy senki államtitkár-helyettesnek, mindjárt lenne miből eltartani az orvosokat. Nem az orvosokat kellene trágár szavakkal illetned, hanem azokat az Orbán nyaloncokat, "akik" már azt sem tudják, mire szórják a pénzüket!
"Te elmennél bányásznak a lakóhelyedtől 240 kilométerre havi húszezerért?"

Erre miért nem reagálsz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.