A kormány célja, hogy kiszűrje a fiktív magánnyugdíjpénztárakat – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat általános vitáját megnyitó keddi expozéjában, a parlamentben.

Tállai András szerint a magánnyugdíjpénztárak egy része fiktív, beavatkozás nélkül idővel összeomlanának, és még a tisztességesen fizetők pénze is elveszne, mert a nyugdíjpénztárak egyszerűen felélik a vagyonukat. Ezt a kormány nem engedheti meg – mondta –, ezért a mostani törvénymódosítás alapvető célja a fiktív pénztárak kiszűrése és a tagok rendszeres befizetésre ösztönzése. Jelezte, a jövőben a működőképesség feltétele az lesz, hogy a tagok legalább 70 százaléka fizessen tagdíjat.

A büdzsét megalapozó törvényjavaslat emellett rendelkezik például a szociális ellátások rendszerének átalakításáról, és kezdeményezik benne a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap megszüntetését is – ismertette.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Tállai András szerint a magánnyugdíjpénztárak egy része fiktív, beavatkozás nélkül idővel összeomlanának, és még a tisztességesen fizetők pénze is elveszne, mert a nyugdíjpénztárak egyszerűen felélik a vagyonukat. Ezt a kormány nem engedheti meg – mondta –, Tállai, aki olyan mint a medúza !

Nincs mit ragozni ezen, ezt is leakarjátok nyúlni ugyanúgy mint a 3 ezer milliárdot !
Mert sz@rban vagytok de remélem a szátokba is belefolyik !
coni
A MNYP egyéni nyugdíjszámlákat vezet ahol pontosan látni lehet hogy mennyit hoz évente a számlámon levő pénz. Sokat.
De mi a helyzet az állami befizetésekkel? Hol tudom megnézni, hogy mennyi van a számlámon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.