A legszegényebb 2 millió emberből 700 ezer a gyerekek száma, és közülük 305 ezer falusi. Budapesten a becslések szerint 69 ezer szegénygyerek él – olvasható az Origo cikkében.

Lutár Balázs 5 éve dolgozik szociális munkásként és tapasztalatai szerint a gyermekszegénység a városokban is tapasztalható. A lapnak azt mondta, a fővárosban Dél-Pesten a legnagyobb a mélyszegénység. Kőbányát, Csepelt, és Erzsébetet említette, de a VI., VII., VIII., IX. kerület egyes részein is találkozott nehéz sorsúakkal. 

Az iskolákban a legnehezebb nap a hétfő – említette a Lutár Balázs. Sokan hétvégén szinte nem is esznek, az iskolások alig várják a hétfői reggelit és a meleg ebédet. Ezért is lehet idén nehéz a téli szünet, az ugyanis 16 napos lesz, ami azt jelenti, hogy sokan nem jutnak megfelelő mennyiségű ételhez.

A Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, Osgyán Dániel elmondta, 200 magyarországi gyereknek házhoz viszik a téliszünetben a napi háromszori étkezéshez szükséges ételadagot. A 200 gyerekből 75 budapesti. A segélyszervezet adatai szerint 10-30 ezer között van azoknak a gyerekeknek a száma, akik nem esznek minden nap. 

Ferge Zsuzsa gyerekszegénységről nemrég megjelent 350 oldalas tanulmánya kiemeli, hetedik éve folyamatosan nő a szegény gyerekek száma Magyarországon, ez nem a válság következménye – írják, hiszen az Európai Unió országainak átlagában ez a növekedés nem tapasztalható – írja a lap.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mogyi
Részlet a 2015, évi költségvetés tervezetéből:Nemzeti stadionfejlesztési program
Bozsik: 2.100 millió Ft, Győri Eto:240 millió,Szusza:240 millió,Pécs:500 millió, Nyíregyháza:500 millió,Illovszy:500 millió,Zalaegerszeg:500 millió,Kaposvár:240 millió,Kecskemét:240 millió,Hidegkuti:240 millió,Paks:240 millió,Pápa:240 millió,
Békéscsaba:240 millió,Mezőkövesd:180 millió,Kisvárda:800 millió.És van tartalékban 420 millió Ft,,ha esetleg valahol kevés lenne a pénz.Szombathelyi:4.974,2 millió
Székesfehérvár:4.500 millió,Diósgyőr:2.750 millió.Nemzeti Olimpiai Központ beruházás:44.272,2 millió. no comment
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@tivoli: 11:11 Értem, a rúd szalámi a tompikába kell, harach-ba !
Hát vegyél nekik b+ !
onemeth08
@tivoli: "Egészen más környezetben élhetsz mint én, egészen mások a tapasztalataid a világban, más a hozzáállásod. így meg se tudjuk érteni a másikunk mondanivalóját. "
Ha egy ilyen kerek, egész, értelmes, sőt mondanám toleráns hozzászólást is tudsz írni akkor Te még nem vagy menthetetlen ember.Csak hívő, vagy rajongó, de a tisztánlátásod e kettő bármelyike eltorzíthatja, ezt jó ha megérted.. A fideszt nem menti hogy kormányzó elődei mit b@sytak el.Építeni kellene, és nem rombolni..Gyárakat, utakat vagy kibucokat, nevezzék bárhogy is.De építkezésről nem beszélhetünk amikor nyíltan, törvényekkel a saját népünk jelentős részét kirekesztik, a dolgozókat, munkanélkülieket, szegényeket, hajléktalanokat törvényekkel teljesen kiszolgáltatottá teszik.Lásd munkaidőkeret, indok nélküli elbocsáthatóság/ azt te sem gondolod komolyan hogy ilyen hogy bizalomvesztés megállja a helyét egy épeszű társadalomban/ évek óta elmaradó béremelések,rabszolga közmunka ami csak a pénzt viszi de haszna gyakorlatilag nincs, és amiből, aki belekerül nem tud kilépni..A magyarnak mondott maszekokat Állami pénzekből /visszanemtérítendő/dotálják!Az eszem megáll ettől , de komolyan..Te figyelj már !Vidéken élek és gyakorlatilag eltűnt a háztáji állattartás.
Miért is?Mert nem éri meg, megfizethetetlen a takarmány.A földek pár maszek kezébe kerültek,akik felveszik az állami pénzeket, és méregdrága minden gabona fajta..Mi lenne a megoldás.?Nem a maszek támogatása, hanem a háztáji állattartásé. Mert jelentősen hozzájárulna a családok megélhetéséhez..És még lehetne találni sok dolgot, de itt minden fordítva történik , jelenleg..
Mogyi
@tivoli: Ezt elég nehéz összeszedni.Eddig ezeket találtam.Gyermeknevelési támogatás:
12.929,7 millió Ft,,Pénzbeli és természetbeni gyermekvédelmi támogatások: 6.078,9 millió Ft.,Gyermekétkeztetés támogatása 58.000 millió Ft.
tivoli
@onemeth08: tegnap, 23:32
Semmi közöm a fideszhez és soha nem is volt. Amit tesznek, nem az én megrendelésemre teszik, mosom kezeim.
tivoli
@Mogyi: ma, 07:21
Ez most mennyi időre? Hány gyereknek? Pest melyik kerületének?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.