Apróbb módosításokkal, de jogerősen helybenhagyta a nemzetközi kapcsolatokban elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen indult büntetőügyben hozott elsőfokú, felmentő ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla a szerdai tárgyaláson.

Hernádi Zsolt ellen a Mol egyik részvényese – aki korábban a cég vezető jogtanácsosa volt –, terjesztett elő pótmagánvádat azt állítva, hogy az olajtársaság részvényeinek értéke azért csökkent jelentősen, mert a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA olajipari vállalat irányítási jogához.

Jogerősen felmentették Hernádi Zsoltot

A Fővárosi Törvényszék idén májusban megszüntette az eljárást Hernádi Zsolt ellen a nemzetközi kapcsolatokban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt, a jelentős kárt okozó csalás és a különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatti vád alól pedig felmentette.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság határozatának formáját végzésre helyesbítette, valamint mellőzte a vagyon elleni bűncselekmények alól felmentő ítéleti rendelkezéseket – mondta el a bíró a szerdai tárgyaláson.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Ahogy Virág elvtárs mondta, anno.

Itt vannak a gépelt oldalak, ezt kell elmondani a tárgyaláson...De erre az van írva, hogy ítélet...Ja, összekevertem a papírokat...

Nem véletlen az INA rendkívüli közgyűlésének összehívása sem és annak tartalma sem. A céltartalék most ugrik ki a cégből, cca. 80-100 milliárd :)
nemkati
Akinek olyan haverja van, mint 0rbán Viktor, azt nincs az a Polt Péter, aki elítéltetné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.