Van jogi lehetőség arra, hogy André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője bíróság előtt bizonyítsa a beutazási tilalom ügyében tett állításait – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.

A politikus közölte: a diplomatát küldő állam, jelen esetben az Egyesült Államok kormánya lemondhat diplomáciai képviselőjének joghatóság alóli mentességéről. Így a diplomata perben bizonyíthatja igazát, ráadásul ezt úgy is megteheti, hogy akár még a jogkövetkezményeket sem kell vállalnia – magyarázta.

"Mi csupán annyit kérünk, hogy legyen egy olyan magyarországi eljárás, ahol a bíróság előtt bebizonyosodik: az amerikai nagykövetségnek vagy Vida Ildikónak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökének van igaza" – mondta Rogán Antal.

Szavai szerint ha André Goodfriend komolyan gondolja ezt az ügyet, és be akarja bizonyítani, nem alaptalanok az állításai, akkor személyesen kérheti az Egyesült Államok kormányánál, hogy "szeretne bíróság elé állni", ezért tegyék lehetővé a bírósági eljárást.

A frakcióvezető hozzátette, szerinte ha ilyen helyzet előfordulna külföldön a magyar állam valamely diplomatájával, akkor a Külügyminisztérium hozzájárulna ahhoz, hogy az adott állam hatóságai és bírósága előtt bizonyítsa igazát.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben azt mondta, ha Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke nem pereli be André Goodfriendet, leváltja őt az adóhatóság éléről. A kormányfő egyben felszólította az amerikai ügyvivőt, hogy ne bújjon a diplomáciai mentesség mögé. "Álljon ki, legyen férfi, és vállalja, amit állít" – mondta a kormányfő.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Meg kell adni neki a lehetőséget a bizonyításra.
tivoli
Úgy lenne korrekt.
Kíváncsi lennék az amcsi kártyáira.
silber13
Szerintem nem fog kötélnek állni, és kivédi azzal, hogy a magyar kormány hosszú ideje tud mindenről pontosan, újat nem tud mondani, minden bizonyíték ott van a kormány kezéberen, és az bizony nem egy " fecni" ahogy a csúti Hippopotamusz mondja!
wagabund
jééézusom.. mind jogvégzett emberek. ezek kóstolgatják amerikát...?
Főlökött
@wagabund: Lehet, hogy jogvégzett, de lehet, hogy nem az, csak vette /pl.Ecserin/ mint pl.: Fazekas Sándor miniszter által látott, Tolnainé 'DR' Szatmári Katalin piaci kofa közokiratait, az összes végzetségéről! Érdekes mód, a nagy és szuper ügyészség se vizsgálatot nem rendelt el, se semmit, csak a személyt 40 misis végkielégítéssel elküldték - közös megegyezéssel. Viktorunk nem látja, hol a korrupció :) A szemét kiböki ! Lehet, hogy azért nem látja, már kibökte, mindkettőt :)
Másik pedig, hogy mennyi a gyakorlata ? Semmi. Életében nem dolgozott a szakmában. pl. Lamperth Mónika, mint jegyző :) A hét-hónap-év vicce.

Egy Fórumon volt, beteszem, mert a mondanivalója érdekes :

"a fél parlament jogászokból áll.
(igaz, kevesen dolgoztak egy napot is jogászként)

Erre a legelemibb jogi kérdésekkel sincsenek tisztában...:-(((

www.hir24.hu/belfold/2014/12/09/kitiltas-amerikabol-vida-valaszolt/

Azt mondja ez a Fazekas gyerek ügyészségi fő-fő szóvivő, hogy Polt Péter már kért jogsegélyt az amcsiktól.
Ok.

Erre kiderül, hogy lófaszt kért a Polt, de nem jogsegélyt.
Egyszerűen informális tájékoztatást kért, ami magyarul annyit tesz :..
...mondjátok már meg, haveri alapon, csak úgy szóban, szerintetek ki lopott a legtöbbet közülünk?...

És ez a kölök (Fazekas) a legfőbb szóvivő...:-((
Mennyit tudhat azon a főügyészségen egy beosztott szóvivő?...ha a főnöke is ilyen hülye a joghoz.

Polt meg miért nem zavarja el a fő-fő szóvivőjét, ha az arra lusta, hogy megkérdezze tőle :.
..."..Főnök !
Mit kértél az amcsiktól, mert pár firkásznak mondanék valamit az ügyről?..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.