Szóval, ha sikerül a drogtesztről hablatyolnia mindenkinek hetekig, akkor előfordulhat, hogy a Fidesz ellenfelei belesétálnak a csapdába, és hagyják érvényesülni azt a látszatot, hogy ők itt bizony a drogosokat védik. Ez most a célja a Fidesznek – írja Facebook oldalán Török Gábor politikai elemző.

Drogteszt. Remélem, senki nem gondolja komolyan, hogy a kommunikációban elképesztően tudatos Fidesznél véletlenül kerül elő éppen most egy ilyen horderejű javaslat. S azt sem, hogy egy képviselő sajátos szempontjai alapján pont úgy kerül megfogalmazásra, ahogy. Láthatóan nagy erőkkel keresik a Fideszben azt a témát, ami megállítaná a zuhanást, ami lezárná az utat azok előtt, akik elhagyni készülnek a tábort. Ilyenkor mi a legjobb megoldás? Olyan témát elővenni, ami két tekintetben is hatásos. Egyrészt a szavazótábor magja zsigerileg, ösztönösen rezonál rá, egyetért vele, függetlenül minden aktuálpolitikai problémától. Másrészt pedig alkalmas arra, hogy az ellenfelet diabolizálja, bármilyen kormányellenes akciót és szereplőt megbélyegezzen ("drogot támogatja"). A politikai vita dönti el, hogy beválik-e a Fidesz számítása, egyelőre csak annyi látszik, hogy nem teljesen esélytelen, nem teljesen reménytelen: most nem az ellenfelekhez és még csak nem is a bizonytalanokhoz beszélnek, hanem a táborukat akarják megmenteni. Hogy mi kell ehhez? Alapvetően két dolog, mint általában minden hasonló kezdeményezésnél, a "priming" és a "framing": egyrészt az, hogy a következő napokban valóban erről szóljanak a hírek, ez a téma legyen a napirenden, másrészt pedig az, hogy a Fidesz ellenfelei belesétáljanak a csapdába, és hagyják érvényesülni azt a látszatot, hogy ők itt bizony a drogosokat védik.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Zacher Gábor toxikológus is rossznak tartja a drogszűrés tervét. Egyértelmű, hogy az ellenzéket akarják behúzni a csőbe. Az a felháborító, hogy a drogosok problémáját a fidesz politikai haszonszerzésre használja fel. Szakmailag is a megelőzés a hatékony módja a drog elleni küzdelemnek és nem egy olyan évenkénti ellenőrzés aminek az eredményét egy 12 éves gyerek 25 év múlva, 37 évesen fogja megtudni. Ebből is látszik, hogy az egész egy nagy kamu. Ez a kormány senkin nem akar segíteni, hanem hatalmon akar maradni, hogy ügyészségük, adóhatóságuk a helyén maradjon és titkaik védve maradjanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Törölt felhasználó
L. Simon magas ismeri beszínvonalas versei egyikében: "marékszámra dobáltam magamba szpídet"
Senara
@a.a: "Nem tudom elképzelni, hogy ezt elõre megfontolt szándékkal dobták volna be.. " Elképzelheted , mindez azért történik , mert kiderült a kitiltás és a rengeteg mutyi . Kell amivel lefoglalják az embereket addig sem velük foglalkoznak . Lehet vádaskodni aki nem támogatja a szűrést az a kábítószert támogatja . Aki nem a cba vásárol az a külföld szemetét eszi . Mindenbe ott a csavar .
Nil
szerintem csináljanak egy próbát
Minden fideszes politikust, újságírót és a családtagokat is kezdjék el szűrni
Persze ők fizetik a teszteket
Aztán félév múlva megnézzük a változást (normális törvények, igazmondó újságcikkek, kevesebb bántalmazott családtag) és hogy mennyibe is került az akció
Toby
Ezek a piti kis szaházi bűnözők ráérnek minden szir-szarral foglalkozni, csak az emberekkel nem ! Közpénzen szórakoznak ! Mocskos tetvek !
bakegya
Két évtizede orbán adagolja azt a gyógyszert a fidessnyikhajoknak amit neki írtak fel A PSZICHIÁTRIÁN-de mint tudjuk az ő egyetlen gyógyszerében bízik és az a Pénz a köbön-ÉS A FOCI-azzal magát és fogadott családtagjait adagolja TÚL!!!-a többi már nem igényel különösebb halucinációt-be fog következni-igen nagy csattanás formájában-de az is lehet ,csakkk csöndbe,csakkk halkan-ha nem ér ki a mentő akkor se lesz igen nagy baj-csakkk belepusztul a megvonási tünetekbe.AZ ÖZVEGYI -ÉS AZ ÖSSZES SARKALATOS MEGSZAVAZVA-PUTYINNAL A HAZÁT ÖSSZEBUTOROZTA-JENKIK KITILTVA-BANKOLHATUNK FIJJUK.BOLDOG KARÁCSONYT MAGYAROK!
mate03
@m.macskosz: Tudod nekem csak egy bajom van! Az, hogy igazad van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.