Több budapesti iskolának működési nehézségei vannak, de nem szívesen beszélnek róla az igazgatók – írja az Origo.

A lap cikke szerint az egyik budapesti gimnáziumban ezer forintot kértek diákonként a szülőktől, mert elfogyott a fénymásolópapír. Egy másik intézményben az igazgató a szülői munkaközösségtől 100 ezer forintot kért, mert elszakadt a vetítővászon és ot sem futotta a fénymásolópapírra. 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem tud arról, hogy az iskolák tömegeinél működési nehézségeket okoz, hogy nem tudnak saját maguk gazdálkodni. Az Origónak küldött levelükben azt írják: az iskolák közvetlen pénzt nem kapnak, a számlákat a tankerület fizeti ki.

Nincs összesített adatuk arról, hány tankerületben nem tudnak már az iskolákba fénymásolópapírt, vagy festékpatront venni a fénymásolóba. 

Lehet, hogy a Kliknek nem, de a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének panaszkodnak az iskolaigazgatók – mondta Mendrey László, a szervezet elnöke. Az elégedetlenkedés viszont inkább anonim, szeretnének inkognitóban maradni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ha nem tud akkor nincs is?!
Pont mint kormányzati szinten. orbán és bandája nem tud a szegénységről mert nem érzik, mert a lakáj környezet nem számol be róla pl.: KSH. Tehát nincs mondják ők.

És ez nem az iskolák, nem a nép, nem a szegények hibája, hanem a vezetők és a gazdagok hibája, akik tehetnének ellene, de nem tesznek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@Toby: Tudod, azért nem ennyire sarkalatos a helyzet. Mert iskolák között is van különbség. Az egyik jobb, a másik kiváló. Tudod, milyen a minősítése. :))
soljanka
@nemjoezigy: Nos nekem elég közelről sikerült tapasztalnom az elmúlt 27 évet.
Ami megy itt 4 - de inkább 3- évben, az rettenetes. Gazdasági, emberi, pedagógiai szempontból.
Az, hogy vannak körzetek, ahol elégedettek, az elképzelhető.
Végül is az országban is vannak emberek, akik elégedettek a fizetésükkel, életszínvonalukkal.
Bercifiu
@nemjoezigy: Nem csak az Ő hibájuk, hanem elsősorban a választóké. Három esetben csak a nyalogányok mentek szavazni, most meg mindenki rinyál. Na azt esszük, amit főztünk.
kukac50
A Klik csak az adófizetők pénzén élősködő semmihez nem értő hivatal, akiknek a tagjai a Fideszesek rokonsága!
Helyben tudják azt hol milyen problémák vannak!
Adják vissza a pénzt és a felügyeleti jogot a helyi önkormányzatoknak.
Szüntessék meg a Klikket,mert értelmetlen pazarlás és felesleges pénzköltés az üzemeltetése. Mindent helyi szinten lehet elintézni tudni.
mate03
@kukac50: Írni akartam,de feleslegessé vált! Hiszen mindent leírtál helyettem is! Köszönöm! Normális ésszerű javaslat!Remélem egy szakértő kormány rendbe hozza ,az iskolai képzést,mert ezen múlik ennek a szerencsétlen országnak a felemelkedése!
silber13
Miért is törődne aziskolák problémáival! Hiszeen őpk nem KLIK, hanem egyiskolákon, oktatási intézményeken élősködü KLIKK!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.