A "Szőke Szikla" és hitvese, a korábbi válogatott röplabdázó, Bardi Gyöngyi a 12. kerületi Virányos úton lévő lakásában élt.

A minap jókora teherautó állt meg az épület előtt, Mészölyék költözködtek. Ahogy a fullank.hu beszámolt róla: egy arra járó ismerősnek Szőke Szikla megtörten újságolta, nem tudták fizetni a svájci frank alapú hitelt, más lakás után kellett nézniük.

borsonline.hu érdeklődését a Szőke Szikla udvariasan elhárította, mondván:

"Ne haragudjon, eddig sem érdekelt senkit, hogy mi van velünk, hogyan küzdünk minden áldott nap, most se foglalkozzanak velünk! Nagyon kedvesek, hogy együtt éreznek velünk, de már nem tehetünk semmit. Túl vagyunk rajta, sínen vagyunk."

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
...küzdünk minden áldott nap...

bizony sokan vannak így.(hiteltörlesztés nélkül is)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
Oda hogy nem vonultak ki a hiteleseket védők, megafonnal érdeket védeni?!
KERKA
@rugacs: 21,38 Az interneten nagyon sok népszerű emberről kiderült, hogy vagy túlvállalta magát anyagilag, vagy túlságosan belelendült a költekezésbe, emiatt gondjai lettek.
Egyikért sem írtál együttérző kommentet, nyílván azért mert téged csak Mészöly esete rendített meg. Én nem fikáztam őt, csak írtam egy reális kommentet.
A Jonnyt hoztad föl példának, jól tetted, mert ezt találtam róla, tessék itt van. Csak neked:

Sikereinek tetőfokán szórta a pénzt, ötször házasodott, hírbe hozták Greta Garbóval is. A hetvenes években folyamatosan romlott az egészségi állapota; miután 1974-ben eltörte a csípőjét és mindkét lábát, már sosem gyógyult meg teljesen, ráadásul a kórházban derült ki, hogy az életét végigsportoló Tarzannak súlyos keringési és szívbetegsége is van. 1977-től élt a mexikói Acapulcóban, a nyolcvanas évek elején egyszer elterjedt róla, hogy halálos beteg.
Az 1984 januárjában bekövetkezett halálára teljesen elszegényedett rossz üzleti döntései és fényűző életmódja miatt; utolsó éveiben segédmunkákat végzett. A halála után még egyszer viszont felidézték a régi dicsőséget: amikor a koporsóját a mélybe engedték, magnóról háromszor felhangzott legendás kiáltása."
KERKA
@rugacs: 23.25 Véletlenül adtam neked egy tetsziket, kérlek vedd semmisnek. Viszont a linket a Weisműllerről megkapod tessék itt van

index.hu/belfold/tegnapiujsag/2011/01/20/1984_elhunyt_johnny_weismuller_a_legendas_tarzan/
rugacs
@KERKA: "Képzelem, merő jóindulatból Őt hogyan fikáznád!!" ezt írtam neked. Nem arra kértelek, hogy keress róla infót, mert azt én is tudok. :-)
Nem írtam együttérző kommenteket, mert ritkán van időm itt ücsörögni, s mert én általában nem a cikkeket kommentelem, hanem a durva beszólásokat kritizálom. Amúgy a témáról írt véleményeddel egyet értek, szerintem is sokan túl vállalták magukat a sikereik láttán. Ezeket különösebben nem sajnálom, azokat azonban igen, akik azt a lehetőséget igyekeztek kihasználni, hogy a putriból egy élhetőbb életmódot válasszanak és azt bukták el! Meg azokat, akik a munkájuk végzéséhez (esetleg kényszerűségből) vettek fel rövidebb vagy hosszabb távú devizahitelt. Aki túlzott luxusra költötte az megérdemelte sorsát.
Mészöly kapcsán mindössze azt nehezményeztem, hogy többen kiforgatták a szavait, hiszen Ő nem kérkedett sem a luxusával sem a kárával, és nem is sajnáltatta magát! Ha vállalta a sorsát, mit kell piszkálni?!
KERKA
@rugacs: azért így már kicsit másabb a leányzó fekvése, más a színezete a hozzám írott véleményednek.
Csak még egy gondolatot engedj meg nekem. Mészöly (sokáig éljen) 73 éves, és felvett 40 milliót. Nem hűtőszekrényt, vörpul mosógépet, hanem 40 MILLIÓT!
Szerinted ez nem volt meggondolatlan döntés? fölfogta, hogy mikorra jár le a hitel?
Persze, mondhatnád, hogy ez magánügy, de tudod lehet, hogy valamelyik szotyola köpködő haver beígért valami állást, vagy csak símán rábeszélte erre az eszetlen döntésre? Ebben a korban meg kellene elégedni azzal, ami van.
De nem ő az egyetlen aki így járt, az internet tele van lecsúszott hírességekkel. MInt ahogy a pórnép is lecsúszott, csak azzal nem foglalkoznak.
rugacs
@KERKA: De, hibás döntés volt. És az is biztos, hogy nem tud(hat)ta felfogni, hogy mivel jár.
Mert senki sem tudta, amikor felvette. Meg az sem tudhatta (a bankokon kívül), aki soha nem vett fel hitelt. Mert akkor még nem lehetett tudni, hogy mi fog történni.
Én is felvettem 2 db devizahitelt. Én sem tudtam, hogy mi lesz belőle. Én a vállalkozásom fejlesztésére vettem fel. Mindegyiket 5 évre. És ennek a töredékét.
Az egyiket simán visszafizettem, a másikat a mai napig szívom! 8. éve már!!!
Pedig fix törlesztőrészletet választottam. De csak 5 évvel számoltam, nem 8-9-el!
És az 5 év alatt amit vállaltam, vissza is fizettem kamatostul. Csak hogy azóta is folyamatosan kapom a csekkeket, "árfolyam különbözetre" való hivatkozással! Miközben még azt sem volt hajlandó a finanszírozó igazolni, hogy valóban devizából folyósította a hitelemet! Hiszen ha nem devizából adta, hanem forintból, akkor szó nem lehet árfolyam különbözetről. Ilyen egyszerű - lenne, ha a kúria nem azt hirdette volna ki, hogy hitel finanszírozásának deviza nemét nem lehet vizsgálni!!

Visszatérve az alap problémához, ezeket a visszásságokat nem lehetett előre tudni, mint ahogyan azt sem, hogy olyan válság fog bennünket érni, hogy emberek milliói fogják elveszíteni a biztos(nak látszó) munkájukat és hogy a bankok és finanszírozók ennyire ki fognak fordulni magukból az extra profitért!
A hitelek felvételéért pedig a fletó buzdította a népet (még 2007-ben is), ahelyett, hogy figyelmeztette volna őket! Mert ő lepaktált a bankokkal. Pedig olvastam arról, hogy az Únió már 2006 végén küldött figyelmeztetést a kormánynak, hogy fennáll a lehetősége egy ilyen bedőlésnek és ezért korlátozzák és szigorítsák a hitelek felvételét! És ezt a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyta a rohadék nyugat és bankmajmoló!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.