"Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják" – mondta Orbán Viktor Szentesen. Az ember, aki még sohasem hazudott szólt arról is: "azok, akik vidéken, kis településen a gépkocsihasználat magas díja miatt érzik elzárva magukat a munkahelyektől, azok számíthatnak ránk". Mindezek persze nem most, hanem még 2006-ban, ellenzékben, a miniszterelnöki szék és a kert végébe felhúzandó stadion reményében hangzottak el.

Nézzük, hogyan is működik a gyakorlatban az orbáni "számíthatnak ránk".

– 2012-ben az Orbán-kormány megszűntette a négynapos autópálya-matricát, maradt helyette a tíznapos.
– 2011 végén nőtt a gázolj jövedéki adója, 2013-tól pedig az autógáz adótartalma is.
– (A mostanában tapasztalható üzemanyagár-csökkenés csupán világpiaci folyamatok hatása.)
– Tegnap este bejelentették, hogy a rezsicsökkentés kormánya fizetőssé teszi az M0-s és a fővárosba vezető autópályaszakaszokat, ezzel a teljes agglomerációt, és a fővárosba ingázókat megsarcolva.

Hát így.

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Le kellene már játszani az össze tiltakozását a régi időkből, hogy szembesüljön a hazugságaival.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
@szandokan: Elnézést, de nem voltam itthon, s nem tudtam reflektálni válaszára, de most azért késve, de megteszem.
Az, hogy a multik sok embernek adnak munkát, az rendben van, de nem jótékonykodás érdekében, hanem kemény profit érdekében, s olyan profitért, mely meghaladja a nyugat Európában meglevő meglevő cégeik nyereségét az országunk kárára. Egyetlen multi sem jött karitatív célból, sajnos kihasználták a hozzá nem értés lehetőségét, s a nyugat előtti hajbókolás lehetőségét. Lásd cukoripar, konzerv gyárak, cement gyárak stb., a bankokról nem beszélve. Önök szerint a nyereség elcsalása korrekt üzleti eljárás? nyugati erkölcs?
Az, hogy Ön Fideszes volt, harcolt a Kádár rezsim ellen, rendben, de miért nem segít, hogy az emberek meg értsék, hogy olyan országban élnek, melyet újra fel kell építeni gazdaságilag, mert 89 után már kétszer vitték padlóra, ezt a számok egyértelműen bizonyítják. Kis témákban mindig lehet hibát felnagyítva tálalni, de szembesítsék a két Orbán kormány gazdasági számait a többi kormányéval, melyet ők soha sem tudtak megközelíteni sem, pedig azok elérése nélkül nem lehet az emberek életének javításán tevékenykedni.
spu00
@miazavalami: Ha valaki nem akar valamit érteni, az mindig megmagyarázhatatlanná válik és segíteni rajta lehetetlen.Tényleg, a tavaszi államadóssággal kapcsolatos eszme futtatását mikor dolgozza át, már elég sok ezzel foglalkozó társulat írta meg ez irányú véleményét, ugyan ők nemzetköziek, de az Ön egyedül álló szakmai meglátása nagyon érdekelne.Ha lehet, akkor mindkét , régi és új számítási módon érdekelne. Köszönettel.
spu00
@miazavalami: Mi van? már az égieket hívja segítségül, azt hittem vannak saját gondolatai is ?
miazavalami
@spu00: Vannak. De téged olvasva kénytelen vagyok hozzájuk fohászkodni megvilágosodást kérve...:-)

Boldog karácsonyt! :-)
spu00
@miazavalami: Ez a 76%-s várható bejelentés gondolom a fohászának a beteljesedését is jelentheti, nem? Remélem nem jelentkezett az év Közgazdasági szakértőjének címére? nem szeretném, ha csalódna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.