A korrupcióval szemben elért eddigi eredményeiket ismertették és a hivatali visszaélésekkel szembeni még hatékonyabb fellépésre tettek ígéretet állami és kormányzati igazságügyi szervezetek vezetői, az eseményen André Goodfriend is részt vett.

Polt Péter legfőbb ügyész a rendezvényt  megnyitó beszédében emlékeztetett: 2011. november 18-án az Állami Számvevőszék kezdeményezésére közös nyilatkozatot írtak alá az akkori Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Legfőbb Ügyészség, az akkori Legfelsőbb Bíróság és az ÁSZ vezetői a korrupcióellenes harc hatékonyságának fokozása, eszköztárának bővítése, az intézmények korrupcióval szembeni ellenállóképességének összehangolt növelése érdekében. A nyilatkozathoz később csatlakozott az Országos Bírósági Hivatal elnöke, valamint a belügyminiszter is. Ismertette azt is, az aláírók minden év végén találkozón számolnak be az elért eredményekről.

Goodfriend reagált Vida feljelentési hírére

A magyar kormány célkitűzése, hogy Magyarország a világ korrupcióval legkevésbé fertőzött országai között legyen – mondta ezt mér Pintér Sándor belügyminiszter. A miniszter a korrupciót korunk egyik kiemelkedően veszélyes társadalmi, szervezeti betegségének nevezte, ugyanakkor hangsúlyozta, a korrupcióval gyanúsítás, a híresztelés is kárt tud okozni szervezetnek, államnak és egyénnek egyaránt.

Az eseményen a Magyarországra akkreditált diplomáciai testület tagjai is részt vettek. A találkozó után André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ügyvivője újságírók kérdéseire válaszolva azt mondta, hogy az elhangzottak többsége nagyon hasznos volt, a legjobb megoldásnak pedig azt tartaná – utalt Vida Ildikó NAV-elnök akcióira –, ha nem a médiában, hanem a létező hivatalos csatornákat felhasználva működhetnének együtt a korrupció elleni, közös érdeknek számító harcban. Arra kérdésre, hogy lehetséges-e szerinte, hogy bíróság elé áll, azt felelte: mindent elképzelhetőnek tart.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
" Pintér ugyan nem mondta ki Goodfriend nevét, de egyértelműen neki üzent, amikor azt mondta: nemcsak a korrupció, de az azzal való vádaskodás is károkat okozhat államnak, szervezeteknek és egyéneknek is. Vigyázni kell a karaktergyilkossággal, különösen, ha nemzetközi együttműködés keretében próbálkoznak ezzel - tette hozzá a belügyminiszter."
Bosszús Pintér, mert valaki megneszelte a csúnya üzelmeiket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
@Hofipisti: Kedvesem! Arról mélyen hallgatnak, feltételezhető ugyanis, hogy Vida Ildikó az akit beáldoztak, mert a többi valószínű "nagyobb hal", akik neve jobb, ha nem kerül niílvánosságra!
Linna
Nemááá! Drága Uram, könyörgöm, ne álljon le egy ilyennel!!! Magyarországon egyetlen olyan politikus nincs, aki nyíltan felvállalna egy ilyen "párbajt"! Akkor Ön mért?
coyote3
Nekem az tetszik, hogy Jóbarát ki sem ejtette a Vida szót, amikor korrupt tisztviselőkről beszélt. :)))
Linna
Édeseim, ugye megmondtam, hogy beáldozzák! Majd valamit biztosan kap érte, hogy ne teregesse ki a szennyest!
Hofipisti
@mariaberta: Nekem is ez az érzésem, éppen ezért vagyok kíváncsi.
Persze lehet, hogy ezt is 80 évre titkosították, pedig "nem is tudnak semmit a dologról".
Bercifiu
@Linna: Csakhogy nehogy baleset érje, egy Osztrák 90 éves kettős állampolgár miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.