A Miniszterelnökséget jelölte ki a Millenáris Kulturális Tudományos Nonprofit Kft. és a Millenáris Széllkapu Beruházó, Fejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek gyakorlójának Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter – olvasható a csütörtöki Magyar Közlönyben.

A miniszteri rendelet pénteken lép hatályba, a Miniszterelnökség 2018. december 18-áig gyakorolja a tulajdonosi jogokat a Millenáris felett.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
Én már látom a stratégiát: O.V. lesz a király, Lázár a kormányzó. Sajnos Sz. P-nek az udvari bolond szerep jut, mostanában erre gyúr.
nyanya001
Akkor ott folytatják, ahol abbahagyták ?
Vizsgálatok a Millenáris Kht. körül: Álombiznisz

Az Orbán-kormány költséges projektjeinek egyike a Millenáris Park fölépítése volt. A vállalkozás sikereket is felmutatott, ugyanakkor nyelte a közpénzeket. Néhány ismertté vált pikáns részlet - például az aranyhalak etetése havi több mint százezer forintért - mindenesetre erre utalt; lapunk annak járt utána, hogy ezen túl mi van (lehet) még.

Millenáris-beruházásnak - nevezzük álomprojektnek - Orbánék számára több hozadéka is volt.

A beruházás megvalósítására a megbízott Kisrókus 2000 Kft. (tulajdonosa a Követel és Tartozik Kft., amelynek tulajdonosa az ÁPV Rt. - lásd a fenti sémát) 2001 végéig összesen 7,7 milliárd forintot kapott az államtól, valamint a 2,5 milliárdos értékű ingatlanapportot. Az építkezésben több mint száz vállalkozó és alvállalkozó vett részt; kiválasztásuk nem szabályos közbeszerzési eljárás keretei közt történt. Szerződéseik nyilván támadhatatlanok: hiszen ki tudná azt bizonyítani, hogy mondjuk egy 270 millióért vállalt szakértői munka mögött valójában nincs értékarányos teljesítés.

E metódusra mondják jó néhányan azt, hogy klientúraetetés, annál is inkább, mert - miként a sajtóban már megjelentek ilyen jellegű hírek - az alvállalkozók közt szép számmal akadtak újsütetű, nagy valószínűséggel kifejezetten erre az alkalmi projektre létrehozott cégek is.
magyarnarancs.hu/belpol/vizsgalatok_a_millenaris_kht_korul_alombiznisz-61017

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.