A kormány tárgyalt olyan kormányzati előterjesztést, amely a jelenleg hatályos jogszabályok módosításával korlátozná a külföldi állampolgárok Magyarországra történő beutazását – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter egy pénteken, a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszban.

A beutazási tilalom ügyében Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő, a külügyi bizottság tagja azt kérdezte, hogy készül-e "a magyar kitiltási lista". Erre Trócsányi László igennel felelt.

A miniszter válaszában felidézte, hogy október 21-én nyújtották be az Országgyűlésnek az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Az azóta már kihirdetett törvény módosította egyebek között a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényt. A vámigazgatási bírság hatékony beszedése érdekében a jogszabály a megfizetés elmaradása esetén – a szabálysértési bírsághoz hasonlóan – lehetővé teszi a harmadik országbeli állampolgárok tekintetében a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését.

Ezzel összefüggésben a kormány tárgyalni fogja a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007-es törvény végrehajtásáról szóló kormányrendelet módosítását is.

Mesterházy Attila azt is kérdezte a minisztertől, hogy a magyar kormány a közeljövőben tervez-e további intézkedéseket bevezetni. Ezzel kapcsolatban Trócsányi László közölte: megerősíti a miniszterelnök által december 5-én a Kossuth Rádióban elmondottakat, miszerint "Magyarország kormánya úgy fog eljárni, ahogy egy nemzeti függetlenségére büszke országnak el kell járnia".

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Egyre jobban belegabalyodnak már, mint a majom a házicérnába !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Ezek, úgy hülyék ahogy vannak. Olyanok mint az ovodások. Á, nem is mert azoknak már több eszük van.
Tudom milyenek. Olyan mint a nádi rigó.
Amit éjjel szarik, reggel nem tudja mi az és megeszi.
szöszmösz
A kettős állampolgárokat is elküldik a másik anyjukba? :)
Hofipisti
Reszkessetek amerikaiak, EU-s állampolgárok, mindenféle baloldaliak, demokraták, libsik, stb!
Engem viszont még mindig az érdekel legjobban, ki a további öt!
wagabund
kitiltási lista...
nekem tetszik..tisztelem a kormányt, mert ilyen egyszerűen megoldja azt, amit a művelt nyugat nem tud(ott)...

elég felsorolni azt a száztizenhét-ezer terroristát, és irigykedni fog ránk a világ, mert itt igazi közbiztonság lesz...
csak karban kell tartani a listát...
hip-hip hurrá...
mariaberta
@szöszmösz: Gondolom az idecsábított román -magyar, ukrán-magyar, stb kettős állampolgárokat, esetleg Tőkés Lászlót?
Meg a szlovák rendszámúakat?Alig várom.
kukac50
Nincsenek egy súlycsoportba,olyan ez mintha a kisegér az elefántot akarná bántani.
Fogják be a szájukat és vizsgáltassák ki a korrupt kitiltottakat akkor enyhülni fog a feszültség addig nem. Ezt egy normális politikusnak fel kellene érni ésszel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.