A költségvetési törvénytervezet hétfői elfogadása ellen tüntetnek civil szervezetek és szakszervezetek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren. Egy felszólaló Magyarországot banánköztársaságnak, Orbán Viktor pedig csimpánzkirálynak nevezte.

A "60ezren a MAGÁN nyugdíjukért" elnevezésű Facebook-csoport által szervezett tüntetésen Vajda Zoltán főszervező a téren összegyűlteknek arról beszélt, hogy a költségvetés az "igazság pillanata", a költségvetéssel dől el, mit is akar Orbán Viktor miniszterelnök.

"Csimpánzkirály" – Kormányellenes tüntetés a Kossuth téren

Szerinte a mostani "négymillió szegény" mellé jön még majd egymillió, a költségvetés elfogadásával egyebek mellett megszűnik a rendszeres szociális segély és az élelmiszerek is drágulni fognak. Ez nem Magyarország, hanem egy banánköztársaság költségvetése – hangoztatta Vajda Zoltán.

Nagy Emília középiskolai tanár, az Oktatói Hálózat aktivistája azt mondta: nem hagyják, hogy a költségvetéssel veszélybe sodorják a magyar társadalom jövőjét. Mint mondta, tömegeket akarnak kiszorítani a minőségi oktatásból. Szerinte kiváltság lesz gimnáziumba járni és csak a szerencsések juthatnak majd a diákok a felsőoktatásba.

Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a rossz kormányzás teszi "elviselhetetlenné" az életet az országban. Hozzátette, hogy sok dolgozó ma életveszélyben van, mivel a kormány elvette a korkedvezményes nyugdíjat. "A legnagyobb merényletek egyetlen törvényben, a 2015. évi költségvetésben sűrűsödnek". Az összes ipari dolgozó, szociális munkás, bölcsődei dolgozó, pedagógus és közalkalmazott "nem ér nekik" egyetlen focistadionnyi pénzt – fogalmazott Székely Tamás.

Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen elnevezésű szerveződés vezetője arról beszélt, hogy Orbán Viktor becsapta az embereket, hiszen azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások, ehhez képest "burjánzanak" az újabb és újabb adók. "A világ egyetlen országa vagyunk, ahol még a szappanra is különadót vetettek ki" – tette hozzá. Szerinte nem csak a költségvetéssel csapták be az embereket, hanem például a devizahitelek forintosításával is. Azt is hangoztatta, hogy az amerikai kitiltási botrány arra hívja fel a figyelmet, hogy "velejéig korrupt a rendszer". Szólt arról is, hogy a tervezett útdíj bevezetését, az M0-ás fizetőssé tételét még a fideszes városvezetők is ellenezték, ezért azt vissza kell vonni.

A tömeg a demonstráció ideje alatt többször azt skandálta: "Viktátor"; "Elkúrtad"; "Börtönbe", "Nem hagyjuk"; "Demokráciát". A tüntetésen nemzeti színű zászlókat és szakszervezeti lobogókat lehetett látni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

almosd
Egy újabb hazugság van kialakulóban ha a kormány beváltja az ígérettét és elveszi a bent maradóktól a megtakarításaikat ,ugyanis az emberek nyilatkoztak hogy maradnak és a kormány beleegyezett amiről aláírt nyilatkozat is van ,de az érdekes hogy visszamenőlegesen nem jár nyugdíj az egyéneknek hiába vonták azt . Tehát a kormány nem csak lopott az emberektől de hazudott és becsapta őket ,vagy legalább is készül rá .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
ez nem banánköztársaság hanem tökmag-szotyi népközt -társaság:-(
Dr. Felipe
@verőce21: Azért attól a 30 ezer embertől is szaros lett a vicctor gatya mert visszavonta az internetadót. Igaz hogy csak ideiglenesen.
verőce21
@JAJMÁR: (18:04) Te pedig ne a "szájtátiságból" indulj ki Édeske, mert rossz következtetésre jutsz! :)
verőce21
@Dr. Felipe: (18:14) "Igaz hogy csak ideiglenesen. " - Na látod! :)
panellproli
@verőce21: Ez a módszer a fityisz sajátja. A" béke menet" csak lefizetett és erőszakkal kivezényeltekből állt/ld.CBA és társai/,no meg a csókosokból.Itt mindenki a saját döntése alapján ment ki, sajnos sokan nem mernek és még többen nem tudnak elmenni.Vidéken még az is probléma, hogy a másik településen levő orvoshoz eljussanak,mert vagy nincs pénz rá, vagy a tömegközlekedés helyzete van a béka segge alatt.
Senara
Egy felszólaló Magyarországot banánköztársaságnak, Orbán Viktor pedig csimpánzkirálynak nevezte... akárki volt az egy barom , mindezt nem Orbán védelmébe írom . Mit ér el vele a kételkedőket visszatereli a nyájba ? Napi politikát kellene harsogni ...lovarda a várba út ...díj városiak dögöljenek meg a szmogba ... megemelik fizetésüket ...nincs pénz semmire , csak a stadionra ... kórházakban bálkáni állapotok , Ami fontos , mindezt pár mondatban !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.