Boross Péter szerint a korszakba nem volt "potenciálisan beépítve az antiszemitizmus". A volt miniszterelnök a közrádióban azt mondta, hogy divat lett a korszakot negatívan beállítani. Szerinte aki ezt az időszakot "hitlerájnak" állítja be, vagy ártatlan lélek, vagy tudatosan hazudik. Sőt, szerinte "talpra kell állítani azt a korszakot".

"Én egyáltalán nem tapasztaltam a két világháború között az utólag leírtakat, miszerint a rendszerben potenciálisan be volt építve az antiszemitizmus" – jelentette ki Boross Péter volt miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

"A weimari köztársaságba volt beépítve a fasizmus, mert ott lett, és nem nálunk" – szögezte le. Szerinte akkoriban az egész szellemiség nélkülözte azt, amit antiszemitizmusnak nevezünk.

Boross: Állítsuk talpra a két világháború közötti korszakot!

"Budapesten sok minden történt, itt volt nyilas, volt cionista, volt konzervatív, de hát a főváros nem azonos az országgal" – fejtette ki Boross Péter, aki megismételte: úgy élte meg az 1945 előtti éveket, hogy az antiszemitizmusnak a különösen erőteljes megnyilatkozásaival nem találkozott Magyarországon.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jól van Boross, az új gyógyszer sem vált be, jöhet a narkó...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Desischado: Tudod az a baj hogy már ekkora történelem hamisításon,már nevetni sem tudok!Szégyen hogy ebben a kurva országban, ilyen gennyládák még megszólalhatnak!
Hofipisti
Ha ez az ember így benyal a fiúknak, hogy még 80 felett is - az egyébként tisztességes nyugdíja mellé - kapjon apanázst, nem csoda, hogy az "ántivilágban" a Dél-pesti Vendéglátó igazgatója lehetett. Már akkor ismerte a módját, hogy hogyan kell a "napra érni". Hányinger, hogy ez az ország (is?) tele van ilyenekkel!
Fradigege
Az elcsatolt területeken nosztalgiázik. Azok elég nyomasztó idők voltak a világválsággal egyetemben. Ennek is a heverő alá gurult a gyógyszere és most meg van zavarodva. BAGOOOLY
Logogrif
Ez a fazon már minden politikai oldalt kiszolgált.Lehet választani: vagy elszállt,vagy mindig is talpnyaló volt.Csak Horthy levelezését kellene elovastatni vele és a zsidó törvényeket bemagoltatni...-jó pénzért meg is tenné!-Nobilitas sola est atque unica virtus.-Erény és tiszta emberi nemesség sosem volt rá jellemző.
Gyuri Géderről
Ezt a loggyadt agyú ökröt, miért engedik mikrofon közelbe?
pbalage
Remélem nemsokára ki lesz írva a feje fölé, hogy "Isten nyugosztalja ezt a barmot is"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.