Az állami vezető nem azért állami vezető, hogy a rokonait zsíros üzletekhez segítse, hanem hogy az általa vezetett ország boldogulását szolgálja – ezt az egyszerű igazságot vette figyelmen kívül egy ország vezetője.

Ez a vezető mindent megtett annak érdekében, hogy családi és haveri cégeket juttasson a legzsírosabb üzletekhez.

Nem, ez a cikk nem egy közép-európai kis ország vezetőjéről szól, hanem Tunézia második köztársasági elnökéről.

Amíg tartott Ben Ali hatalma, működött velejéig korrupt rendszere, addig talán élvezte az életet, de megbuktatása után nagyjából 13 milliárd dollárt (kb. 3200 milliárd forintot) koboztak el tőle és el kellett menekülnie népe haragja elől.

A maffiózó, csaló, korrupt vezéreket eléri a végzetükAmikor már nem volt olyan jó Ben Alinak lenni

Csak azért idézzük ezt a cikket, mert az a szegény ördög már túl van személyes kálváriáján, viszont esete tanulságul szolgálhat a ma regnáló maffiózó, csaló, korrupt állami vezetőknek: hogy pózolhatnak ma az összeharácsolt kincshegyen, holnap bizony jön a szopóroller.

Na de vissza Ben Alira. Bár jó sokáig élősködött népén, az általánosan fokozódó elégedetlenség végül a bukásához vezett 2011 elején a Jázminos forradalommal. Január 14-én menekülni kényszerült az országból a szaúd-arábiai Dzsiddába szűkebb családjával együtt, miután feloszlatta a kormányt, és a hadsereg vezetői is megvonták tőle bizalmukat. Június 21-én feleségével együtt távollétükben a tunéziai bíróság 35 év szabadságvesztésre, és 13 milliárd forintnak megfelelő pénzbírságra ítélte.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Őszintén remélem, hogy fény derül a politikai elit aljasságaira és egytől egyig kívül tehetjük őket a határainkon. Simon vagy Orbán, tök mindegy. Ha közpénzből, hatalmát felhasználva gazdagodott, akkor takarodjon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bögöbö
@human: De hát már rég fény derült! (Ferenczi Krisztina: Narancsbőr, "Nem volt taggyűlés" stb.), ÉS???
Desischado
Remélem, orbán és a bandája minél hamarabb ben ali sorsára jut! Én ebben bízom!
mate03
@Desischado: Isten szóljon belőled! De ne kereszténydemokrata!
Miklós Julianna
@DesischaA betegek beszélgetnek!A remény hal meg utoljára!Nem tudtad? Lehet még száz évig, de legalább 3,5 évig reménykedned, de hiába!Te meg az amcsik sorsára jutsz remélem elsőként, csak nehogy nagyon fájjon!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.