Magyarország, Szerbia és Kína szerdán aláírja a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről szóló megállapodást, ennek köszönhetően megépül az a tranzitútvonal, amelyen keresztül a kínai áruk a leggyorsabban juthatnak a görög kikötőkből Európába – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden Belgrádban a Kelet-Közép-Európa (KKE)-Kína csúcsértekezleten. A vonalat Kína pénzügyi és technikai segítségével valósítják meg.

"Ez a vasútvonal lesz az egyik szakasza annak a Görögországból induló tranzitútvonalnak, amely Macedónián, Szerbián és Magyarországon keresztül Nyugat-Európa felé halad majd" – ismertette a részleteket a kormányfő.

Orbán közölte azt is, hogy a Bank of China Budapesten alakítja meg regionális központját.

Beszédében a világban folyó változásokra és azok következményeire is kitért. "Be kell ismernünk, hogy a globális politikát, gazdaságot és biztonságot érintő változásoknak a következményeként versenyképesség szempontjából kontinensünk nem volt olyan sikeres, mint a többi" – fogalmazott. Hozzátette: eközben mindenki egyetért abban, hogy a közép- és kelet-európai térség lett és lesz a növekedési motorja Európában.

"Az a tény, hogy a gazdasági növekedésünk magasabb volt az európai uniós átlagnál, különleges felelősséggel jár" – közölte, majd úgy folytatta, hogy a gazdasági növekedés további serkentése európai érdek.

A miniszterelnök szerint "az Európai Unió hibát követne el, ha ebben az időszakban befelé fordulóvá válna, éppen ellenkezőleg: Európának képesnek kell lennie stratégiai együttműködést kiépíteni a világ leggyorsabban fejlődő régióival”. Ezért Európa egyik legfontosabb érdeke az, hogy a legszorosabb együttműködést alakítsa ki Kínával, a régió pedig játsszon továbbra is aktív szerepet a kínai-európai együttműködésben – fejtette ki Orbán Viktor.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Ezért vagy Te hülye ,,vazzze.,,""Gyorsabban érkező kinai áruk, Europának..""..Nézzél már körül a nagyobb kikötőkben,Antwerpen,Rot-dam,Amszterdam,,és a többi,stb...hogy, hogy csinálják ezt arra felé...
Szimba
"Európa egyik legfontosabb érdeke az, hogy a legszorosabb együttműködést alakítsa ki Kínával, a régió pedig játsszon továbbra is aktív szerepet a kínai-európai együttműködésben – fejtette ki Orbán Viktor" Az a senki orbán, akiről nyilatkoznak:
" Stefan Menzel Kíméletlenül című írásában kiemelte: Orbán Viktor úgy viselkedik az EU-ban, mint elefánt a porcelánboltban, és napról napra több bajt csinál. "
Kinek képzeli magát, hogy senkiként bármit mond , hogy mi az érdeke Európának.
Szimba
Kussoljon, aki ellen ennyi tüntetés van. Oldja meg a Mo.-i problémákat, aztán pofázzon arról, mi a jó az eu-nak.
soljanka
Ez kell nekünk: óccsó minden, adófizetés nélkül.
papa.49
A kínai árú hajóval érkezik konténerben, hatalmas hajóra gondoljatok, nekünk ahol dolgoztam komplett, készre szerelt targoncákat szállítottak a kínaiak,a holland, a német kikötőkbe, nem fognak pöcsölni a hazugovics magán 3 db. füstölőjével, vagy vesz egy hajónyi árút vagy le van xarva...
Az út a tengeren 3 hét ezen még a hazugovics se tud változtatni...
Ezenkívül van még a légi szállítás, de az elég drága, és nem is tudnak mindent légi úton hozni...
Egy újabb lufi ment veszendőbe...
Toby
Végre, már alig vártam a valódi lángokat produkáló kínai karácsonyfa izzókat, továbbá azokat auz elektronikai zterméekket, melek csak a felét tudják annak, ami a használati utasításban és a műszaki paraméterek között fel van tüntetve !

Mint pl. a "lab31" típusú - a leírás szerint -2200 mA-s külső akku, amely ebben a mocskos, piszkos patkányvilágban mindössze kb. 1600 mA-t tud, továbbá az autós kamera, amely minden második, harmadik képet tapintatosan nem akarja rögzíte, hiába, na a keleti nyitás, az keleti nyitás...a jó édes anyukáját annak, aki kitalálta !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.