Ahhoz, hogy sikerüljön teljesíteni az Európa 2020 stratégiában hazánk számára előírtakat, a következő 6 év során több mint félmillióval kellene csökkenteni a szegénység és a társadalmi kirekesztődés által veszélyeztetettek létszámát – írja az Mfor.hu.

Ez az elmúlt évek alapján igen kétségesnek nevezhető, hiszen 2005-höz képest is "csak" 140 ezerrel vannak kevesebben az érintettek. Bár arról sem szabad megfeledkezni, hogy 2008-2009-ben a válság egyetlen év alatt 130 ezerrel emelte a szegények számát. 

A statisztikák alapján a legnagyobb mértékben nálunk nőtt a szegénység 2010 óta, ugyanakkor a legnagyobb csökkentést is nekünk kell végrehajtanunk az EU2020-as cél elérése érdekben. A lengyeleknél 10,5, a cseheknél pedig mindössze 0,9 százalékos javulásra van szükség.

Jelenleg a KSH adatai csökkenést mutattak az elmúlt évben, míg a legújabb Eurostat adatok szerint nőtt a szegénység Magyarországon, noha az Mfor.hu azt írja, 2014-re minen bizonnyal ez utóbbi is valamekkora csökkenésről számol majd be.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@JAJMÁR: "- aki főz, az tudja -, " aki konvektorral fűt, az is.
Még nem is volt mínusz, mégis 5-ösön produkál 18 C fokot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m.macskosz
@JAJMÁR: "- aki főz, az tudja -, " aki konvektorral fűt, az is.
Még nem is volt mínusz, mégis 5-ösön produkál 18 C fokot.
JAJMÁR
@m.macskosz: 12:25 Már kezdtem gyanakodni, hogy azért nem kapcsol be a gázkazánunk, mert annyira gyenge gáz, de ez megdőlt, miután a szerelő 3 órás töprengés után megjavította A kazánt. A gáz sajnos gyengébb, a legkisebb lángot már nem is használom a tűzhelyen. Csak rásegítésnek van, mert egyébként fával fűtünk.
JAJMÁR
@JAJMÁR: 16:35 A gázfűtés a rezsicsökkentés ellenére is nagyon húzós, bár a kedves - és tényleg nagyon jó fej - szerelő elmondta, hogy eljön a tavasszal is :-D
mert még ezt, meg amazt le kell cserélni, de azt télen nem lehet,de ettől még működik. Szóval a rezsibe simán bele kellene számítani a karbantartás és javítás költségeit is.
Desischado
És 2015-re még több szegény lesz! Mert Magyarország jobban teljesít!
Senara
@m.macskosz: - aki főz, az tudja -, " aki konvektorral fűt, az is.
Még nem is volt mínusz, mégis 5-ösön produkál 18 C fokot. .. Itt a rezsicsökkentés , fűtőérték csökkentést jelent . Mert a fűtőérték is olyan amit senki nem tud leellenőrizni .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.