A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a lakosság döntő része egyetért az önkéntes iskolai kábítószertesztek ötletével.

A cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felnőttkorú magyar lakosság körében ezer véletlenszerűen kiválasztott ember telefonos kérdőíves kutatás eredménye szerint a megkérdezettek közel kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a jelenlegi törvények túl megengedőek. Minden negyedik lakos érzi éppen megfelelőnek az aktuális szabályozást, és mindössze 5 százalék szerint túl szigorúak a törvények. A felmérés során kiderült az is, hogy a magyar társadalom jelentős többsége (86 százaléka) továbbra is a könnyű drogok legalizálása ellen van.

A kutatás a Századvég szerint arra is rávilágított, hogy a lakosok többsége támogatja a kormány drogtesztekkel kapcsolatos elképzelését. A válaszadók 57 százaléka egyetértene azzal, ha önkéntesen, szülői kérés alapján, a fiatalkorúak esetében lehetővé tennék az iskolákban a drogtesztek végrehajtását. A mintába kerültek 40 százaléka ellenzi az ötletet. Még több támogatóra talált az a kormányzati javaslat, mely alapján bizonyos szakmák esetében kötelezővé tennék a drogteszteket. A lakosok 61 százaléka támogatja ezt az elképzelést.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
4 milliárdért megéri ekkorát hazudni, igaz ? Századvég te nyalonc !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nil
Fel kell hívni a fideszes listáról megfelelő számú embert és akkor a többség a drogteszt mellett lesz - ennyi a századvég közvéleménykutatása- semmit nem bíznak a véletlenre.
Olyan ez a mint az hogy a fideszt a többség-a nép kétharmada választotta- a fenét!
Igazából nem volt választás
micfild
@Dr. Felipe: Ah-- tudod, hogy megy ez... ??
Vettem már részt ilyen telefonos izén. Csűri- csavarja a szót a kérdező.
Ha egy cseppnyi eszed van, a józan parasztiból, akkor kb a 4-5. kérdésnél fogsz gyanút, hogy mire is megy ki a játék. Nem kérdeznek bele egyenesen, hogy egyetértesz -e... hanem úgy kérdeznek, kénytelen legyél úgy válaszolni, ahogy ők akarják.
Ha jól emlékszem- engem a rizsacsökkentéssel kerestek meg.. 20as mobilon.
Rendes vagyok, a CC-s kisasszonyokkal.. és kiváncsi is voltam mi sül ki belőle. 10 kérdésre kellett válaszolni. Amikor már nagyon kerülgette a hölgy a forró kását, én is elkezdtem csavarni a szót... egyébként a válaszok közül is olyan tesztjellegűen kellett választani.. tudod... a-b-c válasz.
Olyan lehetett ez is..
Egyetértesz -e hogy a gyereked drogozzon... igen- nem talán... Na..erre te is én is.. meg mindenki NEM-et fog válaszolni. Századvég meg levonja a következtetést.. - hogy akkor egyetértesz a drogteszttel.
Nagy a huncutság a közvélemény kutatásokban
micfild
@micfild: ja.. folytatás..
Az én telefonom, apám nevén van.. azért, hogy hárman ingyen beszélhessünk.
Apám picikét sem fideszes.. nagyon nem. Viszont egy utcabeli aktivista azt hiszi, hogy apám fideszes. Szorgalmasan bólogatni szokott a hölgy agymenésének, ha belekezd és nem száll vele vitába... egyrészt a jó szomszédség megőrzése érdekében.. másrészt az élettapasztalat megtanitotta neki, hogy elvakult hivővel vitatkozni energiapocsékolás. Igy lehet simán, hogy szegénykémről azt hiszik odafent, hogy megbizható hivő. :-D na.. igy hivhatnak fel engem a századvégtől... :-D
Lakásra pl már nem jönnek ki- a választások elött a aláirásgyüjtők... mert az elsőt elhajtottam azzal- hogy nem szeretnénk aláirni. :-D
Most is volt amugy hivásom párszor Ismeretlen számtól- de nem vettem fel a telefont. Lehet a Századvég volt?
Dr plágium
Ezért a cikkért nagyon sok pénzt kaptak...
Nem hiszem, hogy egyetlen szülő is támogatná hogy 12-13 éves gyermekét megalázzák!
Ebben a korban már a szüleiket is kiküldik amikor fürödnek...
Gondolják, hogy egy idegen jelenlétében menni fog a pisi? Kényszerhelyzetben bizonyára, de egy életre törést szenvednek hiszen ebben a korban a legszemérmesebbek!
eszegfu
Rettentően kiváncsi lennék, hogy hány embert kérdeztek meg telefonon? Mondjuk 1 milliót (ez ugyebár nem jön ki ennyi pénzből, meg sokáig is tartana)? Ennek a 2/3-a csak 667 ezer ember...M.o. felnőtt koru lakossága meg 8 millió. De megint döngetik a mellüket...lám-lám az emberek többsége akarja!
Linna
Az ilyen felmérésekkel csak az a baj, hogy csak szájbarágós válaszokat lehet jelölni!!
De ha lehetne szabad véleményt mondani, vagy sokkal több rétegűen felelni, akkor bizony más lenne a helyzet. Én ebben teljesen biztos vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.