A tegnapi tüntetés után egy kisebb csoport a Parlament lépcsőinél álló rendőrsorfalnak támad. 

A rendőrség szerint a csoportja erőszakos módon – az egyenruhások testi épségét veszélyeztetve – megpróbálta benyomni a rendőrsorfalat, ekkor egy esetben, célzottan könnygázspray alkalmazására került sor. A rendőrség egyben leszögezi, hogy egyetlen munkatársa sem használt a rendőri biztosítás során rendőrbotot.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mindzsi
El kell magyarázni a forradalmároknak:
ha ütközetre készülődnek, akkor az ellenfél sem barátkozni megy a szeánszra
világlátó
Mint már kértem egy távoli kívülálló, jóindulatú ember javaslatára felfigyelni, a tüntetés szervezőinek óriási a felelőssége. Sok rendezőre , moderátorra van szüksége. A tömegtájékoztatás minden alkalmas eszközére is szükség van. Nem lehet cél és a felfokozott indulat sem ad erre jogot, hogy anyagi kárt okozzon bárki is. Az üzemen kívüli , bezárt parlamentbe betörni, amúgy is teljesen értelmetlen, így érthetetlen.
Ezt csak elítélni, megakadályozni lehet és kell. Semmi perc alatt összemossa az összes média ezt a 2006.-os utcai vandál pusztítással, aminek helyreállítása bizonyára sok pénzbe került / nekünk , ki másnak /. Ennek a politikai hozadéka óriási erkölcsi veszteség, ami a tüntetések jogosságát, jelentőségét aláássa, a normális embereket távol tartja, a félelem a könnygáztól, paprika spraytól, a gumibottól még inkább.
Nem zárom ki a tettlegességet sem, ahogy ezt már sajnos láthattuk több más országban, amikor ostoba és felbíztatott ellentüntetőket uszított a hatalom a tüntetőkkel szemben. Ezért nagyon fontos a rendőrséggel való előzetes megállapodás és a folyamatos kapcsolattartás. A videokamerás éberség pedig azért fontos, hogy ország - világ előtt bizonyítani lehessen az eseményeket másodpercről másodpercre.
Ezért csak drukkolni tudok azoknak a fiataloknak, akik ma és holnap ezreket szólítanak az utcára, felháborodásuk és elégedetlenségük kifejezésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.