Csaknem négymilliárd forint kedvezményt adott a Rogán Antal vezette belvárosi önkormányzat  az utóbbi hat évben üzlethelyiségek bérlőinek, hogy megvásárolják az általuk használt ingatlant – tudta meg a Népszabadság.

A lap szerint több cég tízmilliókat nyert azzal, hogy néhány hónap után megkapta a bérlőknek járó 30 százalékos kedvezményt.

Bérlőből vevő: értékes belvárosi ingatlanok akciósan Csak ezen a házon 103 millió forint volt a kedvezmény

A bérlők kedvezményhez juttatása nem szokatlan, ám az V. kerületben sajátos gyakorlat alakult ki: vállalkozások sok esetben néhány hónappal a bérleti szerződés megkötése után lettek tulajdonosok.

A Népszabadság szerint gyanítható, hogy eleve a 30 százalékos kedvezmény reményében bérelték ki a helyiséget.

A cikk megelenése után Belváros-Lipótváros Önkormányzata a következő közleményt küldte el lapunknak:

Belváros vagyona 2009-hez képest nőtt

A mai Népszabadságban a belvárosi önkormányzattal kapcsolatban megjelent állítások több ponton is valótlanok és félrevezetőek. A Népszabadság szerzője az újságírói szokásoktól merőben eltérve a cikk megjelenése előtt nem kereste meg az önkormányzatot és nem kérte ki az önkormányzat véleményét. Az önkormányzat az ingatlanértékesítésből befolyt bevételeket fejlesztésre fordította, a cikk sugalmazásával szemben az önkormányzat könyv szerinti vagyona az elmúlt években nőtt, és nem csökkent.

A Népszabadság ellen egy korábbi cikk miatt már bírósági keresetet indítottunk, mert megpróbálták összekötni az önkormányzat nevét Portik Tamással. Miután ez valótlannak bizonyult, Portik rokonai a tendenciózus cikkeket megjelenítő lapoknál, így a Népszabadságnál is, hirtelen Habony Árpád rokonai lettek.

A Népszabadság mai cikkében megjelent sejtetésekkel szemben az önkormányzat által megállapított minden kedvezmény jogszabályokon alapszik. Ha valamely bérlő rövid bérleti idő után megkapta a bérlőnek jogszabály szerint járó kedvezményt, azt csak azért kaphatta meg, mert már az előző bérlő benyújtott az ingatlanra vételi ajánlatot, tehát az önkormányzat megpróbálta azt értékesíteni, de az meghiúsult. Ugyancsak előfordult, hogy a bérlő átadta a bérleti jogot vagy a polgári törvénykönyvben biztosított módon átadta a vételi jogát egy másik gazdasági társaságnak.

A Népszabadság újságírója elhallgatja azt a tényt, hogy minden értékesítés előtt három hónapnál nem régebbi aktualizált értékbecslés készült. Az övezeti átlagáraktól való eltérés előfordul az ingatlanoknál le és felfelé is, hiszen az aktualizált értékbecslés figyelembe veszi az ingatlan aktuális állapotát. Sok ingatlant éppen azért adtunk el, mert állapota leromlott, felújítása többe került volna, mint a bérlőnek biztosított kedvezmény; hiszen a felújítás a tulajdonos kötelessége, nem a bérlőé. Más esetekben, ha a bérlő végzett felújítást vagy értéknövelő beruházást az ingatlanon, és azt még nem írta le a bérleti díjból, akkor annak fennmaradt részét szintén figyelembe kellett venni az ingatlan értékének megállapításakor.

A magyar önkormányzatok többségénél a nyilvántartott önkormányzati vagyon nem változott vagy csökkent. A belvárosi vagyongazdálkodás hatékonyságát éppen az mutatja, hogy Belváros- Lipótváros Önkormányzatának könyv szerinti vagyona 2009-hez képest nőtt és nem csökkent.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata, Sajtóosztály

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Ebből per lesz akárki megmondja , Rogán polgár kényes a becsületére . 4 milliárd kedvezmény indul vándorútra az ügyészség felé .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Csak azt sz3eretném tudni, hogy Rogánt és társait mikor hurcolják úgy meg mint Hunvaldot a VII ker volt szoci polgármesterét, vagy a Terézváros volt polgármesterét Verokot, aki bele is halt a sok megpróbáltatásba, és igaztalan vádba! A halálába erősen belejátszott a fideszes bagázs rágalom hadjárata!
mate03
@Csizmás Kond: Sőtt! Ezt hivják űgy hogy korrupció!
Csizmás Kond
@mate03: Ha én tégedet megkérlek egy valami elvégzésére és a megegyezés után fizetek egy sört az korrupció ?
m.macskosz
@Senara: Miket ki nem találsz?!
Még hogy korrupció, meg az igazságszolgáltatás megvesztegetése...
...mintha magam mondtam volna.
mate03
@Csizmás Kond: Nem! Az baráti gesztus.De amikor milliókat fizetnek,jogtalan előnyért? Te minek neveznéd?
Csizmás Kond
@mate03: ..nem mindenki iszik olcsó sört...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.