Az LMP szeretné, ha Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyilvánosságra hozná következő moszkvai útjának célját.

Ezt Szél Bernadett, az ellenzéki párt társelnöke mondta szombaton az MTI-nek, és megjegyezte, hogy az LMP információi szerint a magyar miniszter az orosz energetikai miniszterrel találkozik majd. Ezt azért tartják veszélyesnek, mert korábban mindig egy Magyarországnak káros megállapodás született, amikor egy kormánytag "titokban Moszkvában tárgyalt" – tette hozzá.

Szél Bernadett szerint a kormány oroszbarát politikája "érdek- és értékalapon is vállalhatatlan", Magyarország ugyanis úgy viselkedik, mintha "Oroszország utolsó csatlósa" lenne.

Az ellenzéki képviselő az orosz érdekeknek történő behódolás példájaként említette a "Déli Áramlat kritikátlan támogatását", valamint a "paksi paktumot". Az atomerőmű-bővítéssel kapcsolatban hozzátette: az LMP újabb közérdekű adatkéréssel szeretné megtudni, hogy ki és milyen adatokat titkosított a három megvalósítási szerződésben.

Szél Bernadett szerint jelenleg Oroszország "rendelkezik a magyarországi gáztározókkal", így azok stratégiai fegyverként is használhatók egy elhúzódó orosz-ukrán konfliktusban.

Az ellenzéki párt társelnöke reagált Pintér Sándor belügyminiszter szombati nyilatkozatára is, amelyben a  tárcavezető azt közölte, hogy egy külföldi szervezet a közelmúltban karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni. Szél Bernadett szerint Pintér Sándornak el kellene mondania, pontosan miről is volt szó, hallagásával ugyanis nehéz helyzetbe hozza a nemzetbiztonsági szolgálatokat, amelyek nem a "miniszter PR-cégei".

Az LMP társelnöke kitért a köztársasági elnök által pénteken visszaküldött törvényekre is. Szél Bernadett úgy gondolja, az Áder János lépése mögött a Fidesz "minősíthetetlen jogalkotási gyakorlata" áll. Ezt az LMP-s politikus szerint a  társadalmi és szakmai egyeztetések hiánya és a nem megfelelő jogi felkészültség okozza.

A köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött pénteken a parlamentnek két elfogadott jogszabályt, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, valamint a kereskedelemről szóló törvény módosítását.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát biztos majd ott is elmondja hogy mennyire szeretné ha Ukrajna erős állam lenne :-)) Vagy amilyen szarul teljesít a rubel lehet tanácsot ad Putyinnak hogyan tovább:-)) De lehet hogy titkos paktumok megy kötni Kim Dzsong Un elvtrással
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
Szerintem azért megy Moszkvába, mert elfogyott a Krasznaja Moszkva kölnivize. Vagy tájékoztatja Putyin elnököt a hazai eseményekről és hogy nagyobb nyomatékot adjon a mondandójának, kezdeményezi a GUM áruház vasárnapi zárvatartását.
36
@tivoli: Az Eurotól már úgy eltávolodtunk, mint Makó Jeruzsálemtől. De Jereván közelebb van. Szerintük. Nagyon valószínű.:(
bakegya
Miért-,miért,ELIGAZÍTÁSRA MINEK MENNE AMERIKÁBA,AMIKOR VICCTOR KIRLY HALLANI SE AKAR RÓLA.
kopeba
Menedék jogot megy kérni... Szibériába jó helyen lenne a haverjaival együtt.
papa.49
@kopeba: Még pénzt is adnék az utaztatásukra...
KERKA
@kopeba: Hogy megváltoztál előnyödre. Még fegyvert is változtattál.:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.