Új megdönthetetlen és kritizálhatatlan dogmát állított föl Viktor Orbánovics és a Párt: A luxus jó, a luxus jár és a pofája kurvára lapos mindenkinek, mer'különben. Utóbbit úgy tessék érteni az eddig hülyeségig hű veterán brigádnak, hogy aki pofát nyit, vagyonosodás fikával élharcosokat gyengít az megdöglend.

Forrás: varanus.blog.hu
Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
@Mindzsi: A pincér ruhás fiuk csak a nyomorult cigányokat tudják riogatni! Sokan tartják úgy hogy a jobbik a fityesz kistestvére, és lehet igazuk is van! Mert nem igen háborognak a fityesz ellen, inkább a cigányok a zsidók a melegek az EU és a újabban a NATO ellen, ja és a demokrácia ellen!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hofipisti
@Linna: Jó rendőrnek lenni hivatás (hol van ilyen?) és szakmai képzés kérdése.
Mindannyian tudjuk, hogy országunkban mindenféle szakma vonatkozásában a bányász béka alatt áll a képzés színvonala. Emlékezhetünk: hegesztőket kerestek külföldi munkára, s kiderült, hogy a mintegy 90 papírral rendelkező közül alig találtak olyant aki egyáltalán már hegesztett. No ilyen a rendőri szakma is.
Az elmúlt 25 évben legalább 6 -7 alkalommal "lefejezték", de talán derékbe vágták a rendőrséget. Emlékezhetünk rá, hogy milyen tehetetlenek voltak 2006 őszén. Se szakmai tudás, se felszerelés. Vagy gondoljunk arra, hogy hány alkalommal találkozunk azzal, hogy a Szilágyi Erzsébet fasorban, a körszálló előtt a külső sávban villogó luxusautó áll - órákat, s ez már több évtizedes jelenség. Ma a rendőr kiképzésére alkalmas emberek már min. 10 - 15 éve elhagyták a testületet, s az átlag életkor alig haladja meg a 30 évet, pedig a jó kiképzés mellet a rendőri munka alfája és omegája a sok évtizedes tapasztalat. Ne csodálkozzunk, ha a rendőr - a radarozáson kívül - ha bármit is lát, inkább odébbáll. Persze ebben benne van az is, hogy soha nincs következménye annak, ha a Porsche Carrerás azt mondja a rendőrnek: Megveszlek kilóra csórókám!!!
szalaiveronika
@Linna: Most olyan a társadalmi közeg, amely tág teret ad a "luxus-bűnözőknek", és a megélhetési bűnözésnek is. Aki nyitott szemmel él a világban, láthatja, hogy a kettő között ok-okozati összefüggés van. Egy normális rendszerben számon kérhető, ha valaki kenyeret lop, de a jelen körülmények között? Tegye a szívére a kezét, és válaszoljon: mit tenne, ha a gyerekei éheznének?
Mindzsi
@szalaiveronika: nagy valószinűséggel nem a törvények betartását helyezné előtérbe, hanem h gyermekei ne éhezzenek (emberileg teljesen jogosan!)...
...de mivel mindig is voltak éhezők és jóllakottak, valamint a törvények is mindenkire általános érvényűek, ezért nem lehet (nem szabadna) senkit szelektíve elbírálni
szalaiveronika
@Mindzsi: Kedves Mindzsi! Igaz, nem a kérdésemre válaszoltál, amely a "gárda" létének jogosságát és törvényességét firtatja, de a fenti felvetésedre azért válaszolok. Amiről te írsz, tökéletesen jogos és helyes lenne (ha nem is laboratóriumi), de egy -a jövedelmek elosztása és újra elosztása tekintetében) nivelláltabb társadalomban. Csak hogy most messze nem ez a helyzet. És még egy megjegyzés: nem, nem voltak mindig éhezők! Volt szegénység, de olyan helyzet nem volt, hogy ne kerüljön kenyér az asztalra. Vagy a ritka kivételek esetén az érintett antiszociális hozzáállásával a közösség nem tudott mit kezdeni.
Mindzsi
@szalaiveronika: egyetértünk csaknem az összes kérdésben
Kedves felvetésedre:
A "Hogy mi van?!!" kérdés olyannyira általános, hogy bármit lehet rá válaszolni :)
Valóban nem voltak mindig éhezők (legalábbis Magyarországon), de mivel a globális tőke hazánkra is szemet vetett, így már - nekik is(!) köszönhetően - vannak és sajnos lesznek is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.