A saját kormányának álláspontját tolmácsoló ideiglenes amerikai ügyvivő, André Goodfriend magyarországi felelősségre vonásához Washington biztosan nem járul hozzá, hiába kéri azt a Legfőbb Ügyészség és a magyar külügy – írja a Népszabadság.

Az ügyészség kérte a magyar külügyet, hogy "nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás" vétségének gyanúja miatt tegye meg azokat az intézkedéseket, amelyek Goodfriend diplomáciai mentességének felfüggesztéséhez szükségesek. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden levelet küld az Egyesült Államok külügyminisztériumának.

Valki László nemzetközi jogász ezt a hidegháború utáni időszakban példátlanul durva lépésként értékeli, amely a két ország már most sem túl jó viszonyának további romlásához vezet.

Valki egyébként attól tart, hogy Goodfriend „nemkívánatos személlyé” nyilvánítását, azaz kiutasítását készítik elő.

86 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Az egész horda elborult aggyal, lógó nyelvvel és alázattól csorgó nyállal rohan az elmebélileg teljesen megzakkant Kedves Vezető után!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Goodfriend csak az érintettekkel közölte a kitiltás tényét (és a magyar külüggyel). Ha az érintettek nyilvánosságra hozták az magánügy. A századvéges Napi Gazdaságnál kellene érdeklődni hogyan jutott a közzétett információhoz.
Linna
Na de őt csak az amerikai kormány hívhatja vissza!
tivoli
Valójában én egy végtelenül türelmes ember vagyok, de ezt a havert rég pofán vágtam volna már. Szórakozzon azzal, ami vele egyidős.
petrol
@silber13: De azért már úggy egy millióvak kevesebben! Orbán a saját pártjának lett a veszte! Az enyészet ,úgy tűnik már megállíthatatlan.
petrol
@nemzeti_nyugdíjas: Pedig a Viktor mennyi energiát és tömérdek KÖZPÉZT fektet abba,hogy mindezt eltussolja,elbagatellizálja,széthazudja!
petrol
@tivoli: Melyik "havert"? Gottfriendet vagy Orbánt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.