A közigazgatási államtitkároknak és helyetteseiknek bújtatott fizetésemeléssel kedveskedtek a minisztériumok – tudta meg a Blikk.

A helyettes államtitkárok alapilletménye 748 ezer forint havonta a kormánytisztviselőkről szóló törvény szerint. Ezt azonban a miniszter saját hatáskörben legfeljebb 30 százalékkal megemelheti, ezzel pedig mindegyikük élt is.

A lap cikke szerint mindez azt jelenti, hogy a legtöbb minisztériumnál így már többet keresnek az érintettek, mint a miniszter. Az államtitkárok alapilletménye 997 ezer forint, ezt a legtöbb esetben 1 millió 296 ezerre tornászták fel. Így például a Külügyminisztériumban Szijjártó Péter fizetése 1 millió 102 ezer forint, míg Kohut Balázs közigazgatási államtitkár közel kétszázezer forinttal többet keres a főnökénél.

A kormányzattól az a magyarázat érkezett, hogy 30 százalékkal indoklás nélkül emelhetik a fizetésüket.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Jó hír ez azok után, hogy emberek ezrei állnak a Blahán egy tányér levesért...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Egész jó az arány ! A sok semmittevő tolvajok 30% fizetésemelést kaptak, a nyugdíjakat meg 1.8 % emelik.Mert a fütyisz jobban teljesit!!!
picike
küzdök a nyugdijasokért és főleg az özvegyi nyugdij emelésért ittis lehet többet emelni és nyiltan nem bujtatva januárba várom szives támogatásukat
nemjoezigy
@Lepényleső: " Miért hagytuk, hogy így legyen...?"
Teljesen jogos a kérdésed, miért és meddig hagyjuk, hogy így legyen?
Hibát hibára, bűnt bűnre halmoztak az újra választásuk óta.
Azért kíváncsi lennék a munkaköri leírásukra.(helyette államtitkárok, biztosok) Szerintem semmi szükség ezekre a beosztásra sem. Aláírni az államtitkár is tud. Vagy nem?
Senkinek nem zavarja az igazságérzetét a parlamentben? Miért van ott az ellenzék? Ja a megélhetésért.
A fele is sok a munkájukért.
Desischado
@szandokan: Nincs nekem arra időm! Arról nem is beszélve, hogy belediliznék! Te nem? Meghagyom ezt a politikusoknak, meg a celebeknek! (nevet)
szandokan
@Desischado: A celebek rengeteget dolgoznak, képzeld csak el, hogy micsoda erőfeszítésbe telik nekik, hogy nagyobbat tudjanak fingani a másiknál:-))
Desischado
@szandokan: Hát nem semmi! De szerintem inkább a semmittevésbe "fáradnak" el, meg a magamutogatásba! De lehet az is, hogy a te verziód a helytálló! (nevet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.