Az év legfontosabb hazai politikai fejleményének nevezi a Véleményvezér blog, hogy 2014-ben Orbán Viktor nekilátott hosszú távra leláncolni hazánkat Oroszország mellé.

Az elemzés szerzője szerint ez megdöbbentően rövidlátó vagy romlottan cinikus lépés volt.

A rövidlátás tézis abból indul ki, hogy a miniszterelnök körül elfogytak a komolyan vehető szakemberek. Azok, akik legalább egy fontos témát nemzetközi kontextusban lennének képesek értelmezni. Csak a kommunikációs specialisták és a mamelukok maradtak. Közben viszont 2009 óta nem látott felfordulás van a világban, pont most kellett volna okosan alkalmazkodni a változó helyzethez.

A cinizmus tézis ezzel szemben azt feltételezi, hogy Orbán Viktor már felmérte, hogy a moszkvai vonal nem segíthet az országon, de mégsem vált irányt. Nem teszi, mert a hatalma, esetleg a vagyona, fenntartásához viszont éppen elég ez is. Ezek szerint a kormányfő akár az ország jövőjét is hajlandó feláldozni, ha ezzel biztosíthatja a saját magáét.

Hogy mi ránk, az jövőre kiderül. A blog szerint határkő lesz Magyarország történetében, hogy Orbán hogyan reagál majd Angela Merkel februári látogatására, ahol is a német kancellár ismertetni fogja Berlin, azaz lényegében az EU, véleményét arról, hogy hol vannak az uniós tagoktól elfogadható viselkedés határai.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Bizony a hatalom megtartása, görcsös ragaszkodása a tébolyult uralkodni vágyárhoz azt eredményezi, hogy magas ívben tesz az országra, a lakosságra. Mindig mondtam, hogy egy elvakult, s ha kell szemrebbenés nélküli hungarofób senkiházi!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
A képet én úgy értelmezem mintha Putyin azt mondaná: Ezt neked vityuska!!!
keresztapa
@Csizmás Kond: Ezeknek az olaj és a gáz jelenti a láncot, AMERIKA védelme meg a paradicsomot. A sötétség nagyúr, csak nehogy kijuttassa valaki a világosságra őket, mert látásérülést szenvednek az meg orvosi kezelést igényel. Az Ukrán eset meg látvány Turizmust vonz.
Desischado
@köhögő bolha: Az első három tüneményes, az utolsó hulladék!
Ezt a lényt nem érdekli a saját hatalmán kívül semmi és senki. Ne legyenek illúzióink! Szemrebbenés nélkül elad, ha az érdeke úgy kívánja!
mate03
@papa.49: Nekik a párttitkár apuka szárnyai alatt,jó volt a szovjet medve,ölébe bújni/ Csak azt nem tudják hogy az orosz medve ,más káposzta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.