A Népszabadság írt arról, hogy egy komlói elektroműszerész találmányának hála kettő házban is olyan rendszer működik, hogy a rezsivel elmaradók ne tudják használni a liftet.

A lényege, hogy a hívórendszerbe beépített egy telefont, amely hívásra indítja a liftet, de csak azokra a telefonszámokra, amelyeken nincs rezsitartozás.

A Népszabadság cikke szerint elsősorban a fenti emeleteken élők döntöttek úgy, hogy ennek hatására rendezik az adósságot, míg az alacsonyabban lakók kevesebbet foglalkoztak ezzel. Ennek ellenére állítólag már Pécsről is van megrendelés a rendszerre.

Mindez azért is fontos, mert a rezsit nem fizetők tartozását a közös költségen keresztül azoknak kell kifizetni, akik nem tartoznak a közszolgáltatók felé, de szeretnék, ha a házban nem kapcsolnák ki a fűtést.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
@eszegfu: Tudod én 10 emeletesben lakom. Nagyon sokan tartoznak a közös ktg.-vel többek közt. Nálunk az első emelten lakó pl. nem fizette be a felújításra meghatározott pénzt mondván hogy ő fel is tud gyalogolni. Szerinted ki liftezik a legtöbbet ?? Ő mert nem bír lépcsőzni a földszintről az elsőig nem meg ha megy szomszédolni felsőbb emeltre. A szemétdíj sokáig a közös ktg-ben volt és kikellett a háznak fizetni noha rengetegen tojnak fizetni a közöst. Most fizetjük a Biokomnak direktbe. (ami ugye adók módjára behajtandó tartozás) . Sok lakás nem fizeti a fűtést és bizony sok milliós tartozásuk van, vagy a gázt mert ezeket nem tudják kikapcsolni. Szerinted mi a fene haszna van a háznak ha ráterheli a lakásra a közös ktg. tartozást? Attól még nincs pénze kifizetni a közös villanyt , javításokat stb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Tegnap láttam a tv-ben,hogy mennyi gond van vele. Lehet,hogy jobban jártak volna ha azon a 700 ezer ft-on fizették volna az adósokat???
spu00
Valamilyen módon rá kell kényszeríteni az embereket egy adott szolgáltatás utáni fizetésre, s ez egy ilyen lehetőség. Kezdetnek nem rossz , mert legalább elkezdtek valamit, mely rendre szoktatja az embereket.
Ettől függetlenül az egyedüli megoldás a lakásra szóló konkrét fogyasztás mérők beállítása, s egyéni szerződés kötése, így a szolgáltató feladata, s érdeke lenne az ellenszolgáltatás behajtása, s egyben egyedi kikapcsolást eredményezne, mely nem hatna az egész házra , lépcsőházakra.A közös világitás, lift, esetleges vízfogyasztás elenyésző lenne. Tessék feladatnak adni a parlamenti képviselőknek, mindegy, hogy milyen párti, azaz nem mindegy, mert a szolgáltatók zöme külföldi, de azért megérne egy misét.A jelenlegi helyzet szolgáltató barát, nem fogyasztói.
1magyar
@spu00: Szerintem is mindent egyénivé kellene tenni. Ez lenne a legjobb megoldás.
Meine Ehre heisst Treue
@csa-csa: Így van. Ha csak önmagát érintené nem lenne gond, majd a szolgáltatók rendeznék a tartozást, de sajnos ez nem csak a tartozó lakót érinti.
Ezért kellene úgy módosítani a vonatkozó törvényt, hogy senki ne tudjon nagy adósságot felhalmozni mások kárára. Fentebb vázoltam a tökéletes megoldást...
csa-csa
@freemanpetya: márpedig vannak ilyenek is! De végre valamit csinálni kell mindkét réteggel, különben minden marad a régiben!! Meddig mehet ez így??!
csa-csa
@Levrone: láttam a riportot, de bevallom nem emlékszem említettek-e ezzel kapcsolatos hívásdíjat! mondjuk szívás lenne, de végül is valamit csinálni kell végre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.