Tavaly év végén sem kaptak jutalmat a miniszterek, államtitkárok és azok helyettesei, viszont sokuk bújtatott, emelt fizetéshez jut – írja az Origo.

Évek óta nem osztanak jutalmat a kormányzatban. Az összesen 218 fős vezetői apparátus tagjai – Orbán Viktoron és miniszterein kívül az államtitkárok, helyettes államtitkárok és mások – tavaly év végén sem kaptak a rendes jövedelmükön felül pluszpénzt – olvasható a lap cikkében.

Sok közigazgatási államtitkár és az amúgy a rendszerváltás óta rekordszámú, összesen 99 helyettes államtitkár közül szinte mindegyik – 88 állami vezető – a jutalom elmaradása ellenére sem jár rosszul. Mint azt a Blikk kiderítette, a legtöbb miniszter ugyanis élt azzal a törvényi lehetőséggel, hogy beosztottjai alapilletményét saját hatáskörben legfeljebb 30 százalékkal megemelje.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@1magyar: Arányba állítva, a nyugdíjak 1.8% emelésével a 30% fizetés emelés a kutyaütőknek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@mate03: ma, 09:14
Ha szigorúan tárgyilagosak akarunk lenni, '89 óta.
Azóta folyik az ország lerablása, csak mostanáig volt miből. 2010 óta meg már nemigen, ezért tűnik gyötrőbbnek.
Emlékszel, mikor Bokros bevezette a csomagját? Még örültünk is, hogy "rendbe teszi" az országot. Most is az ország "rendbe rakása" a cél, csakhogy üres zsebből nehezebb.
"Legelőin fű kövér? Használt-e a megöntözés: A pártos honfivér? S a nép, az istenadta nép, Ha oly boldog-e rajt' Mint akarom, s mint a barom, Melyet igába hajt?"
mate03
@tivoli: Csakhogy Viktorék telerakják az üres zsebeket! Igen a magukét .meg a haverokét!
Meine Ehre heisst Treue
Hogy sajnálom őket!
Pedig oly sokat tettek az országért, nagyon megérdemelték volna!
Szimba
Nincs jutalom! Mert nem érdemled meg. Érd be orbán viktor. minisztereid, államtitkárok, helyettes államtitkárok és mások az évközi mutyiból, a magyar emberek pénzéből lenyúlt jattal! Majd 2015-ben emelkedik is. De nincs jutalom!
Gyuri Géderről
Nem kell beszarni fiúk! Tavaly "Elmaradt a jutalomeső a kormányzatban"'.
Idén, lehet, hogy golyózáport kaptok.
Juhász István
Ez igy nem mehet tovább, lássuk be... Ha a kurmányunk nem találta is ŐKET jutalomra méltóaknak, MI azért gondoljunk rájuk. Javaslom, nyissunk egy bankszámlát, és ne olyan marhaságokra gyűjtsünk, mint pl. a vörösiszap károsultjainak, amit ugye... sohasem kaptak meg, hanem adakozunk az ÁLLAMI TISZTSÉGVISELŐKNEK, legyen a jutalmuk a MI, KONKRÉT ADOMÁNYUNK!!!
MERT, MEGÉRDEMLIK... hiszen, az ország jobban teljesit, a csapból is ez folyik... akkor meg minek szarozni? Akiknek ezt köszönhetjük, kapjanak, IGENIS jutalmat.. tőlönk, a NÉPTŐL... Fonal formájában. Majd megtanulnak belőle kötelet fonni, hiszen már a harcsabajszos et. is kötelet ajánlott anno... valakiknek, emlékszetek?? szóval : JUTALMAT NEKIK !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.