Ózdon komoly naciveszély van, ezt maga a jobbikos polgármester árulta el, amikor a Facebookon arról írt, hogy "érdekes témát talált" az iskolaköpenyekről.

Janiczak Dávidot egy nosztalgikus cikk ihlette meg, ekkora vette számításba, hogy jó lenne visszahozni a köpenyt. Amit ő ugyan már nem hordott, de most fontosnak tartaná, például azért, hogy elfedje a diákok közötti társadalmi különbségeket.

"Úgy gondolom a mai világban mikor egyre szélesebbre nyílik a társadalmi olló, talán egyforma értékűnek érezhetné magát az iskolapadban az a fiatal, akinek 500 Ft-ért veszik a pulcsiját egy turkálóban azzal, akinek a plázában veszik 15 ezer Ft-ért.

Nem beszélve arról, hogy az egyébként is aktív fantáziával bíró tinik nem az egyre korábban fejlődő iskolai bombázó idomait figyelnék a legújabb ismert márkás topban és mindenhová befeszülő naciban, hanem a köpeny rejteke mögött talán a tanár úr/nő szavai is elérnék fülüket. Igen, és ha már tanár... Nekik is rengeteget segítene a már megjelenésében is tekintélyt parancsoló fehér köpeny."

- szánt mélyen a januári ózdi fagyban Janiczak, aki azért engedményt is adna:

Természetesen délután az utcán és a téren ahogy jól esik és ahogy megengedik otthon, mindenki elővillanthatja amit szeretne, de legyen meg mindennek a helye és az ideje. Én legalábbis ezt vallom. Az iskola a tanulásról és nevelésről szóljon, minél kevesebb legyen az, ami elterelheti egy ifjú diák figyelmét.

Ennyike. Óra alatt nem nyitáljuk a társadalmi ollót, arra ott az egész délután!

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

freemanpetya
Ráadásképpen mindenhová befeszülő naci. Tehát, azt veszi észre a kamaszlányokon, hogy befeszül nekik a naci? A kis nacifigyelő... Én nem engedném a kamaszlányom a közelébe. Ez a köpeny-fétis meg teljesen abszurd egy olyan embertől, aki maga sem hordott köpenyt az iskolában. Az én koromban még volt, de nem szerettük. Akkor takarná el a különbségeket, ha tetőtől talpig beburkolnák magukat a gyerekek. Különben teljesen hasztalan. A cipő, a táska, az óra, a telefon önmagukban is kifejezik a gyerekek szüleinek jövedelmi viszonyait és társadalmi helyzetét. Azt meg végképp nem értem honnan veszi, hogy a gyerekek jobban figyelnek a fehér köpenyes előadóra, mint az utcai viseletűre? Volt ilyen kísérlet? Én úgy gondolom, hogy úgy általában a gyermekek feszengenek a fehér köpeny látványától, nem hogy még rajonganának érte! Végtére is azt gondolom, hogy ez a polgármester a zsenge korához nem illő városvezetői poszton ezzel az abszurd és leginkább képzelt nosztalgiázással kompenzál. A helyében nem égetném magam ilyen elmélkedésekkel, inkább csendben maradnék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
A "naciveszély" szóban nem maradt le véletlenül egy ékezet ? Sokkal jobban hangzana. Nemsokára erről a széplegényről is kiderül, hogy vonzódik a saját neméhez !
okina48
@Január: Nagyon egyetértek!Leginkább a kevésbbé zehetkős szülőkre ró nagy terhet,hogy valamennyire lépést tudjon tartani az iskolai flancolással,mert minden szülő
igyekszik-erején felül-hogy a gyermeke ne nagyon lógjon ki a sorból és ne sérüljön idő előtt.Erre nagyon is jó megoldás az uniformizálás.Nem éreztük semmi hátrányát anno a
köpenyviselésnek.Még arra is emlékszem,hogy variálni is tudtuk.Pl.az övet a csípő táján kötöttük meg,oszt milyen rajok voltunk már!Minden esetre,arra jó volt,hogy ne szálljunk el maguktól időnal előtt! Tehát...köpeny!! :-)
Január
@okina48: Igen, így volt... :))) .és volt ujja nélküli madonna kivágással, akinek a hozzátartozója tudott varrni, annak már egyedi szabású is volt, aztán hordtuk fehér gallérral és a köpeny saját gallérjával... szóval nem volt az azért olyan unalmas. Később pedig már maguk a gyártók is különböző fazonokkal gyártották, valamint többféle árnyalatú, színű anyagból.
okina48
Mindig felmegy a cukrom,mikor úgy beszélnek az ifjúságunk idejéről,mintha a sötét középkorban éltünk volna.Igenis vidám,boldog,tartalmas ifjúságunk volt.Mindehhez sem hülyére nem kellett magunkat inni,sem kábítószerrel nem kellett tömni magunkat.Igenis jó volt úttörőnek lenni,papírt gyűjteni,építőtáborba menni,barátokkal együtt lenni.Jók voltak a vállalati bulik,"kommunista szombatok"ahol több kárt csináltunk,mint hasznot.Nyugodtan állítotom,hogy százszor boldogabbak voltunk,mint a mai gyerekek,Fiatalok! Úgy köpenyben,úttörő ruhában,kocsi nélkül!Főképp akkor dühöngök,mikor olyanok mondanak lekicsinylő véleményt erről a korról,akiknek lila gőzük sincs arról az időről,csak görnyednek a gép előtt és osztják az okosságokat,de valódi barátokat hírből sem ismernek.A szomorú csak az,hogy lehet 20 év múlva nem a köpeny lesz kötelező,hanem a gázmaszk!
okina48
@Január: Az igazán menő akkor volt már,mikor Megjelent a ”nájlon köpeny"!DDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.