Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz Novák Előd vállalhatatlan kijelentése miatt.

Novák Előd magyarkodása többeknél kiverte már a biztosítékot – a szocialisták Vona Gábornak is üzentek az üggyel kapcsolatban. A Jobbik vezetőjétől azt várják, hívja vissza Novákot a Népjóléti bizottságból. Teleki László pedig nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz.

Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnökének!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Nem volt és nem is lesz szokásom a nyílt levelezés, de most okom van rá: 2015 év első napján szélső jobboldali parlamenti képviselő társam Novák Előd nyilatkozata minden határon túlment, amikor az év első újszülöttjét bemutatták, az ország nyilvánosságának

Azt, hogy egy újszülött csecsemőt megtámad származása miatt és már születésekor megbélyegzi és rajta keresztül támadja a magyarországi romákat, szerintem ez olyan ügy, amivel Önnek van feladata!

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy Ön Magyarország miniszterelnöke, és arra tett esküt, hogy megvédi az ország állampolgárait! Tegye azt úgy, ahogy teszik ebben az ügyben is a demokrata emberek, romák és nem romák egyaránt.

Nagyon sokan mondták, hogy nincs értelme Önnek írni, mert úgysem fog kiállni az újszülött baba mellett és a romák mellett sem. Akkor sem hallottuk Önt nyilatkozni, véleményt formálni, mikor a tankötelezettséget lecsökkentették, s akkor sem mikor látja, hogy több mint félmillió gyermek éhezik az országban, valamint azt sem veszi észre, hogy a családok átmeneti otthonában élőknek, kilátástalan az élete, többségük önhibájukon kívül kerültek gyerekeikkel ebbe a helyzetbe, a családfő pedig hajléktalan szállón kénytelen élni.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mivel nincs lehetőségem a parlament falai között Önt kérdezni, vagy interpellálni a téli parlamenti szünet miatt, ezért ezúton szeretném feltenni a következő kérdéseimet:

Meg kívánja-e vizsgálni Novák Előd rasszista kijelentéseit?

Mit kíván tenni a kormány, a nyílt rasszista, szélsőséges megnyilvánulások ellen?

Vissza akarja-e adni közel egymillió romának azt a hitet, hogy nem etnikai hova tartozásuk miatt lesznek negatívan megítélve, s nem származásuk miatt lesznek már csecsemőkorban megbélyegezve?

Várom megtisztelő válaszát!

Tisztelettel: Teleki László

Országgyűlési Képviselő (MSZP)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika0001
Majd amikor Teleki Laszlo Ur balamelyik rokonat vagy esetleg ot leszurjak, megeroszakoljak, kiraboljak, stb... es cigany ember az elkoveto, akkot kivancsi lennek mit csinalna. Persze ilyenkor a media azt mondja " egy ferfi".
Itt angliaban erdekes ki lehet mondani kinek milyen a hovatartozasa.
Magyar ember nem rasszista hanem tapasztalt.
persze van normalis ciganyember de kerdem hogy hany szazaleka?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.