A január 1-től bevezetett új útdíjfizetési rendszerben egyszerű főutat is fizetőssé tettek, és módosulhat a ferihegyi reptérre vezető út díjkötelezettsége is, hiszen azt egy 200 méteres szakasz miatt tették fizetőssé – írja hétfői számában a Népszabadság.

Az új útdíjrendszer bevezetésekor fizetőssé tették az M3-as autópályát és Miskolcot összekötő M30-as út elkerülő szakaszát, miközben az M30-asnak ezt az utolsó szakaszát hivatalosan főútként helyezték üzembe, így annak, aki csak ezért a szakaszért vett megyei autópálya-bérletet, visszaadják annak árát február végéig.

A gazdasági minisztérium már közölte, hogy január végén felülvizsgálhatják a díjkötelessé tett szakaszokat.

A lap azt írja, a felülvizsgálandó útszakaszok közé tartozhat majd a Liszt Ferenc repülőtérre vezető gyorsforgalmi út is, hiszen ott egy 200 méteres szakasz vált fizetőssé, és ezzel díjkötelessé tették a repülőtérhez jutást is.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Amit 2 hét alatt kitaláltak,majd bevezettek.Azt egy hónapig vizsgálják felül.Ez a fityesz egy igazi köcsög banda!Mi meg hagyjuk,így megérdemeljük őket.
papa.49
@73: Ezt írtam én is tegnapelőtt ,,meddig tűrjük még, hogy az életünket megnyomorítsák,, ...
nyanya001
Budapest–Siófok: 20 ezer forint !
Itt viszont fizet mindenki aki arra jár, mint a katonatiszt
mert ez a horda mindent megtehet !
Ezek az útdíjak szépen bekerülnek az élelmiszer árakba is
mert nem elég, hogy 33 %-os lesz az élelmiszer ÁFA !
A januártól bevezetett új útdíjrendszer egyik legtöbbeket foglalkoztató kérdése lett, hogy az M7-esen a Balatonhoz hány megyei matricával lehet eljutni. A megoldás: négy megyei matricát kell venni például egy siófoki úthoz, ez pedig 20 ezer forintba kerül.

Több olvasónk is arról számolt be, hogy a kormány által kiadott térképeket úgy értelmezi, hogy bár az M7-es néhány kilométeren áthalad Veszprém megyén, a Veszprém megyei matrica megúszható a szomszédos megyei matricákkal. Ez nem így van.

Egy Budapest–Siófok úthoz négy megyei matrica szükséges: Pest, Fejér, Veszprém és Somogy megyei – mondta az Indexnek Róna Márta, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kommunikációs vezetője.

index.hu/gazdasag/2015/01/05/budapest-siofok_20_ezer_forint/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.