Az Együtt – A Korszakváltók Pártja szerint kapkodó és dilettáns jogalkotás zajlik, ezért le kell vonni a személyi konzekvenciákat.

Az ellenzéki párt kedd délután a fideszes Gulyás Gergely és Font Sándor az alkoholok jövedéki biztosítékát szabályozó törvényről szóló sajtótájékoztatójára reagált. A kormányzati és törvényhozási munka színvonala – a Fidesz-KDNP tevékenységének köszönhetően – soha nem látott mélységekbe süllyedt. A kormány illetékes tárcáinál le kell vonni a személyi konzekvenciákat, mert nem maradhat következmények nélkül az, hogy egy egész ágazatot bizonytalanított el ez a jogszabály – áll a párt közleményében.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta, a február 16-ai héten módosítja az Országgyűlés az alkoholok jövedéki biztosítékát szabályozó törvényt, hogy a sávos rendszer már március 1-jétől hatályos legyen. Az érintett alkoholforgalmazóknak azonban addig sem kell rendelkezésre bocsátaniuk a megemelt jövedéki biztosítékot. Font Sándor fideszes országgyűlési képviselő pedig hangsúlyozta: a kormánypárti frakció nem tartotta helyesnek azt az elképzelést, amely alapján 22 millió forintról 150 millióra emelték volna a jövedéki biztosítékot, ezért javasolták a sávos rendszert, amely igen kedvező a kisebb forgalmazóknak.

A Miniszterelnökség kedden rövid közleményben tudatta, hogy nem ért egyet sem a fideszes Gulyás Gergelynek, sem pedig a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a jövedéki biztosíték mértékéről, emeléséről szóló javaslataival, ezért törvénymódosítást kezdeményez, amely visszaállítja a jövedéki biztosíték mértékét a 2014. január 1-jei szintre.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

palika
Dehogy kapkod, dehogy dilettáns!!! Emberek, ezek úgy átvernek mindenkit, hogy kb, húsz év múlva derül ki, mi is folyt itt!!! A fidesz összeszedte, ami eddig a világban lévő országok és tartományok által alkalmazott irányítási rendszert, ebből kiszedte majd összegyúrta és végrehajtja! Ez megvan keményen szervezve, de meg ám! De csak olyan néppel lehet ezt úgy megcsinálni, mint a Magyarok!
Szóval ÁTVERÉS SHOW folyik!!!
73
@palika: én sem fogalmazhattam volna jobban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.