A Kecskemétre költöztetett 110 fős vidékfejlesztési államtitkárságon megindult a munka. A korábbi dolgozók fele nem volt hajlandó a fővárosból Kecskemétre költözni, így ők már nem dolgoznak ott.

Január 5-én megindult a munka a Kecskemétre költöztetett vidékfejlesztési államtitkárságon, a 110 fős létszámból 64-en kezdtek el dolgozni, ám folyamatosan érkeznek az új munkatársak – írja a szerdai Népszabadság.

Böröczk Anita, az államtitkárság szóvivője elmondta: az államtitkárság korábbi dolgozóinak mintegy fele nem költözött Budapestről Kecskemétre, helyükre a környékről vettek fel képzett, az agráriumban és a vidékfejlesztésben jártas fiatalokat. A szóvivő szerint február derekáig teljes lesz a létszám.

A jövő héten nyilvános sajtóbejárást tartanak, ahol a Miniszterelnökséghez került vidékfejlesztési államtitkárság terveiről is beszélnek.

A másik két tárca – a honvédelmi és a földművelésügyi – székesfehérvári és debreceni költözésével kapcsolatban a lapot úgy tájékoztatták, ez a kérdés most nem szerepel a napirenden.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Uram add, hogy a qrmány meg Phenjanba költözzön Éles Elméjű közvetlen közelébe és míg költözik, addig tovább bővülhet a kitiltási lista, de most Magyarországról !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tivoli: Nyuszika! Nem a dontes helyesseget vitatgatjuk megfele (bar ugy latszik, lehetett volna meg egy picit csocsalni, mielott kioklendeztek ezt az emeletes baromsagot), de talan esszeruen Kecskemeten es annak a kozeleben kollotott vo'na a pusztaba tekinteni egy picinyket, es az ottani embereknek adni munkalehetoseget, mert igazad vagyon: Budapesten vala a vizfej, es nagyon sok tehetseges, am munkanelkuli ember el videken, SOT! Tehat akkor hol is van ez a 170 meguresedett munkahely meghirdetve? Ugy, hogy el is legyen erheto???

Nem kukacoskodom, de ha mar,... lehet, hogy megis...:o)))
tivoli
@karma1: ma, 09:30
Szerintem valójában nincs jelentősége, hogy maga a székhely hol van, az irányvonal ugyanaz. A vidékies megjegyzésemet viccnek szántam. :-))
(és jó vicc volt kecskésmihálytól, hogy ilyen alapon a külügyet külföldre kell költöztetni).
világlátó
@tivoli: és karma1 Tetszik a szellemes és találó sorozat.
Ebben a kis országban nem is volt halva született ötlet a vezető, irányító szervek egy részének vidékre telepítése. Ha szembesülhetne a sok yuppi a vidéki élet mindennapjaival, talán nem mondanák ajakbiggyesztve, LEmegyek vidékre. Eszembe jut Salamon Béla bácsi, akit a korabeli kabaré tréfában vidékre akartak helyezni, de aztán a ...Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni ... híressé vált szlogennel elrendeződött a sorsa.
A magyar vidék tágra meredt szemmel nézi mi történik a székesfővárosban, nem képes elhinni miért kell ekkora államapparátus a 80 % -os eladósodottságra, nem akar hinni a híreknek, amelyek arról szólnak, hogy a miniszterelnökség a Budai Királyi Várba akar költözni, mert a miniszterelnöknek már kicsi a Nándorfehérvári terem a parlamentben. a vidéki családok tétlenségre kárhoztatva nézik faluik kiüresedését, várják a mozgó postást, mozgó boltost, az önkormányzat kisbuszával jutnak el a városi rendelőintézetbe, ahol félnapokat várnak arra, hogy orvos elé kerüljenek.
A vidékről sokat lehetne írni, beszélni, de erre most senki nem kíváncsi. Budapesten van az élet sűrüje, ott a jó kereset, a színházak, a szórakoztató és sportcentrumok.
Nem csoda, ha fiataljaink oda kívánkoznak.
Pedig ez nem is olyan régen egészen másként volt. Jó volt vidéken élni, dolgozni, teremteni, termelni és termeszteni, jutott forrás a fővárosba is eljárni, divatos ruhákat venni, színházba is eljutni.
Az országos területfejlesztési koncepció, a Nemzeti Vidéki Hálózat, a Nemzeti vidékstratégiai kutatóintézet / lehet nem pontos a most felállított intézet neve /, dokumentumait elolvasni, értelmezni, megvitatni, abból épkézláb feladatokat fogalmazni és a vidéki társadalommal elfogadtatni, no ez a következő 50 év feladata lesz. Ezért hasznos, ha fiatalokat vesz fel a vidékfejlesztési tárca.
karma1
@tivoli: Mindkettotok blogja teccett, hihi...:o))))))
kkalman
@világlátó: Nincsenek már Salamon Béla bácsik, akik egyszer kinyitják a szájukat, és elkezdenek beszélni. Pedig lenne miről beszélni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.